Vi Elsker Podcast anbefaler: 5 podcasts du skal høre i april

I stolen hos Henri / Foto: Podimo

Har du svært ved at finde den næste gode podcast? Vi har samlet fem anbefalinger, så du ikke behøver at lede mere.

De fleste podcast-lyttere har oplevet udfordringen med at finde den næste gode historie. Det kan føles som en evig søgen efter titler, der aldrig kommer frem.

Men heldigvis stopper din søgen her, da vi har samlet denne oversigt over fem podcasts, du skal høre i april. Der er noget for enhver lytters smag, så du nemt kan læne dig tilbage med høretelefonerne i ørene.

I stolen hos Henri

I stolen hos Henri / Foto: Podimo

I denne podcast besøger lytteren barbersalonen Henri, hvor værten Wilhelm Østergaard interviewer gæster om deres liv for en gratis klipning. I takt med at lokkerne ryger på gulvet, fortæller gæsterne om både barske og rørende livsepisoder, der berører hele følelsespaletten.

Der er ingen historie, som er for hårdtslående til, at barbersalonen ikke har en stol til den. Og det kan garanteres, at ingen fortælling er den samme. Man hører om alt fra aktivistiske missioner, der ikke gik som planlagt til Kidd og Kesis tur på Bornholm.

LÆS OGSÅ: Ny sæson af ‘Lovløs’ er ude nu

Ikke nok med at I stolen hos Henri er enormt dragende, så underholder den lytteren med en simpel præmis, imens hårsprayen kører i baggrunden.

Du kan lytte til I stolen hos Henri på Podimo og Apple Podcasts.

Fixet

Fixet er en podcast af Brugernes Akademi, der italesætter de følelsesmæssige forsømtes historier. Igennem syv episoder oplever man ærlige livsfortællinger, som hver især fremhæver, hvordan stofbrugere bliver overset i det danske samfund.

Podcastens forløb starter ved Anjas rejse, hvor hun gik fra at bruge kokain som et overlevelsesmiddel til at stifte foreningen Brugernes Akademi. Igennem hendes fortælling får lytteren et nyt perspektiv på stofbrugers forvrænget livskvalitet, som den politiske dagsorden forårsager.

LÆS OGSÅ: 3 podcasts, du skal lytte til på Podimo i foråret

Ligeledes bidrager Fixet med et nyt syn på, hvordan stofbrugere lider under forældede fordomme og umenneskelige rettigheder, der forhindrer dem i at blive bedre.

Endvidere fortjener foreningen Borgernes Akademi opmærksomhed for det generøse arbejde, de udfører, da de taler for dem, som ikke kan selv. Hvis du vælger at give podcasten en chance, vil du opleve spændende fortællinger, samtidig med at du støtter foreningens gode arbejde.

Du kan lytte til Fixet på Apple Podcasts.

Du kender typen

Du kender typen / Foto: DR

På listen over podcasts, du bør høre i april, finder du DRs nye podcast Du kender typen.

Livstilseksperten Anne Glad, der er kendt fra TV-programmet Kender du typen, har lavet en podcast, hvor hun kaster sig over sine gæsters private informationer for at se, hvilke værdier og holdninger de afspejler.

Som Glad selv siger, kan hun finde ud af, hvem du er ud fra din bankkonto og private kalender, hvilket udgør hele podcastens præmis. Det er en slags omvendt Kender du typen, hvor den ellers normalt hemmelige type er afsløret i forvejen.

LÆS OGSÅ: Anne Glad gransker kendtes bankkonti i ny ’Kender du typen’-podcast

Men selvom vi ikke skal gætte os til, hvem typen er, så kommer lytteren et niveau dybere ned igennem kontooversigter og fyldte kalendere, hvor man lærer gæsten bedre at kende. På sin vis kan lytteren nyde en afslappet podcast med en fed dialog, hvor man samtidig kan få det lidt bedre med sine egne økonomiske valg.

Du kan lytte til Du kender typen på Podimo og Apple Podcasts.

Skyggekvinder, sæson 3

Hvis du er stor fan af podcasts, så har du sikkert allerede hørt om Skyggekvinder. Igennem de to første sæsoner har podcasten allerede undersøgt skyggekvinderne og den utro part, som begge går imod monogamiske traditioner.

Men sæson tre byder på en ny vinkel, hvor de bedragedes side får et talerør. Igennem episoderne dykker podcasten ned i, hvordan gæsterne opdagede deres partners utilgivelige handlinger, samt hvordan dette har sat spor i deres tillid efterfølgende.

LÆS OGSÅ: ‘The Dropout’: Løgn, bedrag og svindel i millionklassen på Podimo

Samtidig får lytteren ekspertviden om det psykologiske aspekt af utroskab i forhold, og hvad der udspiller sig i den menneskelige adfærd, når vi begår en af de mest amoralske handlinger. Ikke nok med at man får et indblik i den synforladte verden, så bliver ens holdning ligeledes udfordret af de utraditionelle måder at dyrke kærlighed på.

Du kan lytte til Skyggekvinder sæson 3 på Podimo.

For altid forandret

For altid forandret / Foto: Podimo

I podcasten For altid forandret taler værten Christina Nørby Ibsen med mennesker, som har oplevet uventede livsdrejninger. Men værtens motivation for podcasten er ikke kun af nysgerrighed, da Ibsens egen livskrise startede efter hendes 30-års ægteskab sluttede.

Som lytter kommer man med på værtens rejse efter heling, hvor hun igennem interviews og dybdegående dialoger langsomt samler ressourcer, så hun kan komme over på den anden side.

For altid forandret er en spændende podcast, der italesætter de følelsesmæssige aftryk, som sætter sig fast, efter ens liv vender sig 180 grader. Igennem episoderne oplever lytteren ligeledes et spektrum af livskriser, som både byder på skilsmisser, dødsfald og ulykker.

Du kan lytte til For altid forandret på Podimo og Apple Podcasts.

LÆS OGSÅ: Du behøver ikke længere bruge tusindvis af kroner på kosmetologer: Skønheds-podcast lærer dig alt hvad du skal vide om din hud

LÆS OGSÅ: 5 film og serier vi savner gode podcasts om

Total
7
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like