Vi Elsker Podcast anbefaler: 3 podcasts du skal høre i maj

cover fuld af fordomme
Fuld af fordomme / Foto: Podtail

Mangler du inspiration til, hvad du skal høre af podcasts? Vi har samlet tre anbefalinger i maj, så du for denne måned ikke behøver at lede længere.

Om du er en erfaren lytter, som søger efter en ny historie eller lige er trådt ind i podcastuniverset, så er denne liste til dig. Vi anbefaler de bedste podcasts til dig hver måned, og maj er ingen undtagelse.

Denne måneds anbefalinger byder på komplekse fænomener og personlige fortællinger, der både kan udvide din horisont, samt udfordre fordomsprægede tanker. Vigtigst af alt kan de underholde dig i timevis.

Læs med her for at se, hvad maj byder på af anbefalinger.

Hva så?! forklarer alt

Cover Hva så forklarer alt podcast
Hva så forklarer alt / Foto: Podtail

Danmarks elskede komiker Christian Fuhlendorff har endnu en gang kastet sig ud i et nyt podcastprojekt, der fungerer som en spin off til podcasthittet Hva så?!. I denne podcast inviterer Fuhlendorff eksperter ind i studiet for at tale om komplekse emner, de fleste af os kender til, men sjældent ved meget om.

Hva så?! forklarer alt er bl.a. allerede gået i dybden med religion og atomfysikkens verdensbillede, hvor den indre nørd har fået plads til at udfolde sig. Umiddelbart kan det lyde som en gabefest, men med Fuhlendorffs nysgerrighed og eksperternes evner til at formidle det komplekse, formår Hva så?! forklarer alt at skabe et dragene univers.

LÆS OGSÅ: 3 podcasts, du skal lytte til på Podimo i foråret

Hvis du gerne vil dykke ned i emner som universets oprindelse eller tyngdekraften, men ikke orker tunge bøger med udmattende sætninger, så er podcasten oplagt til dig. Ikke nok med at den er lærerig, så er den også ekstremt underholdende med forståelige analogier og et atmosfærisk lydunivers.

Du kan lytte til Hvad så?! forklarer alt på Apple Podcast, Podtail og Spotify.

Opgøret

Cover podcasten opgøret
Opgøret / Foto: Podtail

Hvis du er en trofast lytter af podcasts, så har du sikkert allerede hørt om Opgøret, men hvis ikke skal den helt klart være din næste podcast. I Opgøret undersøger mellemøstkorrespondent Puk Damsgård fangevogtergruppen fra Islamisk Stat ”The Beatles”, som kidnappede Daniel Rye i 2013.

Men dette er ikke endnu en formidling af Ryes forfærdelige historie, da podcasten undersøger det seneste om selve fangevogterne efter hans befrielse. Der er sat fokus på eftermælet og den del af historien, som vi ikke har hørt meget om før, hvor et af de mest profilerede retsopgør mod Islamisk Stat er startet. Men på trods af det store skridt mod retfærdighed for gidslerne, skal retssagen vise sig at være en større udfordring end forventet.

LÆS OGSÅ: Politiet fortæller sandheden om deres arbejde i ny podcast: ‘Sorte dage i politiets historie’

Udover retssagens forløb kommer lytteren helt tæt på mennesker hvis liv blev forandret for evigt af Islamisk Stats inhumane fangekældre. Heriblandt bliver Rye interviewet, hvor han italesætter sin egen oplevelse som gidsel, samtidig med at han taler for dem, som ikke kan selv. Som lytter er man klistret til høretelefonerne igennem podcastens neddyk i gidslernes historier, da deres hjerteskærende fortællinger rammer hele følelsespaletten.

Du kan lytte til Opgøret på Spotify, Apple Podcast og Podimo.

Fuld af fordomme

cover fuld af fordomme
Fuld af fordomme / Foto: Podtail

På trods af denne podcasts popularitet, så har Fuld af fordomme ikke krydset min vej før nu, og måske har den heller ikke krydset din. Som titlen indikerer, taler værten Christina Rievers med gæster, som har oplevet fordomme igennem deres liv. På sin vis får lytteren et eksklusivt indblik i gæsternes både almindelige og kontroversielle professioner, hvortil fordomme er en del af deres hverdag.

LÆS OGSÅ: De bedste break up-podcasts: Kom over din kærestesorg med lidt godt i ørerne

Rievers har heriblandt talt med pornoskuespiller Denice Klarskov og diamantdronningen Katarina Pitzner, som begge lider under forudindtagne antagelser. Men i takt med at gæsterne deler ud af deres oplevelser, holder værten sig ikke tilbage, når det kommer til at få fordommene placeret i den varme stol. Rievers insisterer nemlig på, at uanset hvor hård eller usand en fordom er, så er det vigtigt, at vi taler om den.

Yderligere har lytterne mulighed for at bidrage med sine egne fordomme til gæsterne, hvortil de kan ende med at blive en del af en episode. På sin vis kan du udfordre dine forudfattede holdninger, samtidig med at du kan blive klogere på andres hverdag igennem fede dialoger, hvor ingen antagelse er for grænseoverskridende.

Du kan lytte til Fuld af fordomme på Podimo, Podtail Spotify og Apple Podcast.

LÆS OGSÅ: 3 podcasts, der holder dig opdateret om krigen i Ukraine

LÆS OGSÅ: Ny sæson af ‘Lovløs’ er ude nu

Total
4
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like