Vi Elsker Podcast anbefaler: 3 podcasts du skal høre i juli

Kærlighed på lånt tid cover
Kærlighed på lånt tid / DR

På listen over vores anbefalinger til juli måned finder du to dybt personlige fortællinger og en amerikansk podcast med fokus på abort i 1960’erne.

Kom helt tæt på et afgørende tidspunkt i historien, som desværre også er højaktuelt den dag i dag. Eller måske du hælder mere til personlige fortællinger om kærlighed midt i sygdom eller identitetskrise.

Det er helt op til dig!

Det forkerte barn

Det forkerte barn cover
Det forkerte barn / Foto: DR

Marcus Vestergaard følte sig altid anderledes end sine nærmeste. Det blev altid påpeget, hvor lidt han egentlig mindede om sine forældre. Forskellen kunne ses i alt fra udseende til adfærd, men også i hans interesser. Disse gentagende påmindelser fortsatte gennem hele Vestergaards opvækst, og de fik ham til at føle sig mere og mere forkert, uanset hvor han gik hen.

Senere i Vestergaards liv bliver det afsløret, at hans mangel på tilhørsforhold ikke er uden grund. Hans forældre har båret på en tung hemmelighed siden hans fødsel.

LÆS OGSÅ: Månedens tip: Podcasts om personlige fortællinger

Podcasten Det forkerte barn følger med i Marcus Vestergaards identitetsrejse, mens han forsøger at finde svar på, hvem han er. Men rejsen skal vise sig ikke at være som forventet, da han møder flere nederlag på sin vej. Selvom han er ved at opgive på grund af et stort sammenbrud, lykkedes det ham alligevel i sidste ende at finde nogle svar.

Du kan lytte til Det forkerte barn på Apple Podcast, Spotify og Podimo.

Slow Burn, sæson 7

Slow burn cover
Slow Burn / Foto: Slate

Slow Burn er en amerikansk podcast, der undersøger tidligere verdenshændelser med grundigt journalistarbejde. For nylig har podcasten udgivet en syvende sæson, der formidler, hvordan abort i slutningen af 60’erne blev en politisk debat i USA.

Sæsonen tager udgangspunkt i den 22-årige Shirley Wheelers historie, som var den første kvinde i USA, der blev arresteret for at få en ulovlig abort. Og med sexistisk modstand i retten var hendes chancer for at blive dømt uskyldig minimal. Men på trods af den opgivelige situation, ændrede hun abortdebatten for altid.

LÆS OGSÅ: Top 5: Vi Elsker Podcasts favoritter i 2022 (indtil videre)

Wheelers sag vækkede en vrede i kvinder, som begyndte at være kritiske overfor deres manglende rettigheder. Dette var starten på en aktivistisk mission, der også har relevans i dag. Tænk bare på, hvor stor debat der er omkring abort i USA lige nu.

Slow Burn dykker ligeledes ned i, hvilke konsekvenser kvinder oplever, når de gennemlever en uønsket graviditet i en stat, der ikke lovliggør aborter. Podcasten giver i forlængelse af det et grafisk syn på debattens mørke afkroge, hvor kvindernes liv er i de amerikanske staters hænder.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Momkind’ er en ærlig podcast om livet som mor og alt, der følger med

Hvis du ender med at blive fanget af sæsonen, så har Slow burn flere sæsoner, du kan fordybe dig i. Heriblandt har de undersøgt Watergate, hvor deres journalistiske evner for formidling også kommer til udtryk.

Du kan lytte til Slow burn på Apple Podcast.

Kærlighed på lånt tid

Kærlighed på lånt tid cover
Kærlighed på lånt tid / DR

Denne podcast fortæller om parret Jennie og Mortens tragiske kærlighedshistorie, der skulle ende tidligere end de flestes. Efter at have mødt hinanden til et foredrag, Morten i første omgang havde tænkt sig at aflyse, begyndte deres interesse for hinanden at opstå.

Men før parrets veje krydsede hinanden, havde Mortens liv allerede taget en livsomvæltende drejning. En dag på arbejde besluttede han sig for at scanne sit hoved, hvortil han opdagede en hjernetumor. Selvom Mortens sygdom ikke stoppede parrets forelskelse, blev tumoren alligevel en tredjemand i deres forhold, som tiden gik. I takt med at deres kærlighed blomstrede, skulle deres store drømme om bryllup og børn passe med Mortens forværrende tilstand.

Igennem fire episoder oplever lytteren, hvordan parret navigerer livet med graviditeter og hjernescanninger side om side, mens tiden løber fra dem. Det er en kærlighedsfortælling, hvor parrets bedste tid samtidig var den værste.

Du kan lytte til Kærlighed på lånt tid på Apple Podcast, Spotify og Podimo.

LÆS OGSÅ: Podcasts til din sommerferie: DR udgiver 4 nye podcasts

LÆS OGSÅ: Kom tæt på Herlufsholm Kostskole gennem DR: ‘Uden straf – ingen skole’

Total
11
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like