Verdens værste år: Måske var 2020 ikke det værste år …

Foto: Podimo

Det er ingen hemmelighed, at COVID-19 stadig sætter en kæp i hjulet på de fleste arrangementer og generelt gør livet en smule surt for de fleste af os i 2021.

Da det hele begyndte i 2020 følte mange, at året nærmest måtte være det værste år i menneskets historie.

Det er dog en overdrivelse at kalde 2020 får verdens værste år.

GRATIS: Få 30 dages gratis prøveperiode hos Podimo her

For hvis man tager et dyk ned i historien, finder man hurtigt ud af, at året 2020 langt fra tæller som det værste år af dem alle.

Ny podcast sætter fokus på det, vi alle tænker

Du kan finde et hav af podcasts, som sætter fokus på historien. I flæng kan nævnes Historien kort med Jarl Cordua, Styr på historien, Fortiden Fast Forward m.fl. Det er således ikke svært at blive klogere på de største begivenheder i verdenshistorien, hvis du f.eks. har adgang til Podimo, som har en række eksklusive podcasts, der kan streames direkte fra app’en. De andre historiske podcasts adskiller sig dog alle fra en ny podcast på Podimo, som netop sætter specifikt fokus på de værste år gennem historien.

LÆS OGSÅ: 30 podcasts du bør høre: Din guide til den uendelige podcast jungle

Podimos nye podcastserie hedder, meget passende vel at mærke, Verdens værste år. Udgangspunktet er lagt fra begyndelsen: der er fokus på nogle år gennem historien, som har været særligt grusomme af den ene eller anden grund. I hvert afsnit har værterne, Julie Ralund og Thomas Klinkby, inviteret en historiker i studiet. Og således begynder fortællingen om dét år, som gæsten opfatter som det værste år i verdenshistorien.

Jeg kan vist allerede godt afsløre, at 2020 ikke er blevet nævnt endnu. Men podcasten er stadig relativt ny, så måske den dukker op som en af de senere gæsters værste dag. Ønsker du indsigt i, hvorfor Kvindernes Internationale Kampdag er så vigtig, kan du også med fordel lytte til denne podcastserie. I afsnit tre sættes der nemlig fokus på lige præcis dette emne.

En ideel podcast for dem, der har brug for at se glasset være halvfyldt

Kort sagt skal du lytte til Verdens værste år, hvis du er interesseret i historie og / eller har brug for en smule opmuntring i denne lidt svære tid. For med et fagligt udgangspunkt og naturlig interesse sættes der fokus på nogle store begivenheder. Disse dækker alt fra naturkatastrofer, sygdom, krig o.l. Og således hjælper podcasten Verdens værste år os med at huske, at vi måske ikke har det helt så slemt, som vi ellers går og tror. Uanset vores køn, alder, bopæl etc.

LÆS OGSÅ: Se dem sammen: 10 film og serier I bør se i foråret 2021

I modsætning til andre historiske podcast vil Verdens værste år ikke blot give dig indblik i historien. Podcasten vil også sikre, at du måske ser lidt mere positivt på den pandemi, som vi er ramt af lige nu. For det kunne faktisk være meget værre, end det vi i Danmark indtil videre har været udsat for. Verdens værste år kan således være med til at give os overskuddet til at komme igennem denne svære tid.

GRATIS: Få 30 dages gratis prøveperiode hos Podimo her

Og hvis ikke podcasten gør det ovenstående, er det i hvert fald en måde at komme væk fra dagligdagen på. Jeg tør nemlig godt love, at du bliver grebet af fortællingerne i Verdens værste år. I og for sig er det utrolig spændende lytning. Men det er der jo mange historiske podcast der er, hvis man altså har interessen for dem. Så et godt råd her fra redaktionen: dyk endelig ned i podcastens verden, nu hvor du har tiden til det!

Mange flere fortællinger venter i kulissen

Verdens værste år er stadig en relativ ny podcast hos Podimo. Det betyder, at du kan glæde dig til mange flere afsnit i fremtiden. I lyttende stund kan du høre om året 1347 og 1945. Disse årstal markerer højdepunktet for Den Sorte Døds hærgen og afslutningen på 2. Verdenskrig. Man kan således hurtigt konkludere, at podcastserien lægger ud med nogle relativt ”tunge” drenge på listen over de værste år i verdenshistorien.

LÆS OGSÅ: Fik du aldrig læst dem? 10 klassikere du kan lytte til

Det tredje afsnit af podcasten Verdens værste år udgives den 8. marts og rammer plet i forhold til datoens betydning. Afsnittet kommer nemlig til at sætte fokus på kvinders historie, hvorfor det er ideelt, at episoden udgives i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag.

Du kan lytte til Verdens værste år på podcast-tjenesten Podimo. Hvert afsnit varer omkring én time. Bliv medlem af Podimo og lyt til eksklusive podcasts og populære lydbøger via deres hjemmeside eller ved at downloade Podimo app’en til din enhed.

LÆS OGSÅ: Derfor kæmper vi! 3 øjenåbnende doku-podcasts til din kampdag

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like