Terapi i ørerne: Tre gode psykologi-podcasts, der får dig igennem lockdown

Foto: Dreamstime

Vi guider dig til tre spændende psykologi-podcasts, der får dig helskindet ud på den anden side af lockdown.

Det er ingen hemmelighed, at vores hverdag har ændret sig betydeligt over det sidste år. Vi er fanget derhjemme, og vi går op og ned af de samme mennesker dag ind og dag ud. Det er intet under, at livet for tiden kan føles lidt overvældende. 

Har du brug for mere overskud i hverdagen eller bare lyst til en bedre forståelse for dig selv og folk i dit liv? Så får du her tre podcast-anbefalinger, som både byder på aha!-moments, større selvindsigt, og fortællinger der forbinder os alle.

Unlocking Us with Brené Brown

Unlocking Us kan du høre bestsellerforfatter, professor, og nu podcastværtinde, Brené Brown, have dybdegående samtaler om de følsomme ting i livet. Efter TED-talken The Power of Vulnerability gik gik viralt i 2012, fik verden øjnene op for, hvor betydningsfuldt og transformativt Browns 20 års research om mod og sårbarhed er. 

LÆS OGSÅ: 30 podcasts du bør høre: Din guide til den uendelige podcast jungle

Brown taler med alt fra forfattere og videnskabsfolk, til skuespillere og præsidenter (både Obama og Biden er på listen). Unlocking Us åbner op for vigtige snakke som vedkommer os alle, og får os til at føle os tættere på hinanden.

Brown’s interview-episoder varer cirka én time, og hendes solo-episoder er 30 minutter.

Derfor skal du høre den

Brown’s charme, sårbarhed og endeløse viden om følelseslivet gør hende til en personlig favorit. Hun formår at skabe en uhøjtidelighed og intimitet, der får det til at føles som om, hun taler direkte til lytteren.

Du kan snildt starte på allerførste afsnit, som omhandler, hvad Brown kalder FFTs; F***ing First Times. I det afsnit beskriver Brown sårbarheden og kontroltabet, vi oplever, når vi kaster os ud i noget nyt. Det kan være alt fra et jobinterview til den første date, eller sågar en verdensomspændende pandemi!

Afsnittet er guld værd, når man er ved at begive sig ud i en ukendt situation, og Browns nærvær og ekspertise dulmer nerverne, booster selvværdet og genetablerer jordforbindelsen. Du kan finde Unlocking Us på Spotify.

Psykologen i Øret

Psykolog Birgitte Sølvstein har skabt en podcast, hvor hun giver lytterne værktøjerne til at leve et stressfrit liv. I hvert afsnit formidler Sølvstein med ro og nærvær, hvordan vi hver især kan passe bedre på os selv, og skabe overskud i vores liv.

Sølvstein møder os i øjenhøjde, og byder på inspiration til, hvordan vi får en bedre hverdag, og en større forståelse for os selv. Du kan bl.a. finde afsnit om frygt og angst, digital sundhed, meditationer, og hvordan man undgår stress i denne Covid-19-tid.

Derfor skal du høre den

Lyt til Psykologen i Øret for at få selvpleje for sindet. Sølvstein taler direkte til os med sin rolige stemme og store faglighed, hvilket gør podcasten rigtig behagelig at have i ørene.

Er du til psykologi og foretrækker du samtidigt at lytte på dansk, er denne podcast et oplagt valg. Episoderne varierer i længde, men lander typisk på 20-45 minutter. Så har du normalt ikke en hel time at brænde af på én gang, er der stadig værdifuld hjælp at hente fra Psykologen i Øret.

Du kan finde Psykologen i Øret på størstedelen af podcast-apps.

Where Should We Begin? With Esther Perel

Den populære belgiske psykoterapeut og bestsellerforfatter, Esther Perel, har skabt en altopslugende podcast (på engelsk), hvor lytterne får lov at være fluen på væggen til anonyme pars parterapi.

LÆS OGSÅ: De 5 bedste true crime-podcasts

Parrene som Perel ser – queer par, hetero par, tværkulturelle, med og uden børn – kæmper med en bred skare af problemer, som bl.a. sexløshed, infertilitet, utroskab og traumer. Med respekt og snilde identificerer Perel konflikternes rødder, og hjælper de sårbare par til at skabe et nyt narrativ om deres forhold.

Et afsnit er omkring 45 minutter langt.

Derfor skal du høre den

Lyt til Where Should We Begin? for at få en øjenåbnende og provokerende oplevelse. Du vil få et nyt perspektiv på dig selv og dine egne forhold, og måske endda finde modet til at forbedre dem.

Selv de problemer, der først kan virke kedeligt hverdagsagtige, bliver hurtigt fascinerende og oplysende. Perel er en haj til at analysere, skabe vigtige samtaler og byde ind med værktøjer til at skabe bedre kommunikation og forståelse. Where Should We Begin? er et terapeutisk mesterværk. Giv den et lyt!

Du kan høre Where Should We Begin? på størstedelen af podcast-apps.

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like