Podcast: The West Wing Weekly er fremragende nørderi for WW-fans

Foto: Dreamstime

Kan du ikke få nok af The West Wing? Så er podcastserien The West Wing Weekly lige noget for dig.

I sæson fire af The West Wing (Præsidentens Mænd på dansk) kom Joshua Malina (Scandal, The Big Bang Theory) ind som erstatning for Rob Lowe (Parks and Rec, The Outsiders), og han fulgte serien til det sidste afsnit. Det var faktisk meget interessant, at Malina ikke var med fra starten af, for Aaron Sorkin har en tendens til at genbruge sine skuespillere, og Malina var med i Sports Night, A Few Good Men og The American President.

Synes du ikke, at det er interessant? Så lad bare være med at læse videre. For The West Wing Weekly (TWWW) er absolut henvendt til folk, der synes, at alt om The West Wing er interessant.

LÆS OGSÅ: Hvad foregår der? 5 nyhedspodcasts, der holder dig opdateret

Joshua Malina er gået sammen med Hrishikesh Hirway, der blandt andet har lavet den musikorienterede podcast Song Exploder, som er noget nær det bedste bud på, hvordan man kan bruge podcasts. Og sammen har de to skabt en podcast, der er alle WW-fans våde drøm.

Mere end bare snak

Hver episode tager fat i et af seriens afsnit, og den er krydret med gæster, der rangerer helt vanvittigt bredt. Det giver en utrolig variation i indholdet.

Seriens skuespillere har været med, stort set alle sammen, og det giver anledning til at tale om sammenholdet, om seriens succes, om at gå fra at være forholdsvist ukendt til at blive TV-darlings. Og om livet bagefter WW.

De taler også med dem, der har været med til at producere serien bag kameraet og i andre sammenhænge. Om at skrive de enkelte afsnit og om at skrive om politik, med Aaron Sorkin, om det scenografiske og visuelle. Helt ned til kostumedesign og kulisser.

LÆS OGSÅ: Kærestetid: 5 film og serier I kan se sammen i foråret

Det er fremragende, og der er en god finte i at se et afsnit af The West Wing, lytte til en episode af West Wing Weekly, og så set afsnittet igen. Det giver et nyt perspektiv på serien, og kan også give nyt liv.

De dissekerer ikke hvert eneste afsnit, så det bliver en minutiøs gennemgang, men i stedet tager de fat i nogle enkelte detaljer eller det store tema.

Og når de gør det sidste, så bliver TWWW hævet til et højere niveau. For Sorkins serie blev lovprist, da den kom frem, for at være politisk engageret og relevant. Og selvom det naturligvis var opdigtede historier, mennesker og steder, var den velfunderet i virkeligheden.

F.eks. er Jimmy Smits, der spiller Jed Bartlets efterfølger til posten som præsident, Matt Santos modelleret op efter Barack Obama. Josh Lyman er inspireret af Rahm Emanuel og sådan fortsætter listen.

Politikken gør det sexet

Også de politiske problemstillinger er taget op, og det er her, The West Wing Weekly virkelig skinner. For Malina og Hirway nøjes ikke bare med at analysere problemet og fortælle om, hvordan problemet udspillede sig i de tidligere 00’er, da serien blev indspillet. De tager den skridtet videre, og snakker om, hvordan problemstillingen har udviklet sig siden.

Og de nøjes ikke med bare at sidde og kloge sig selv. I løbet af de syv sæsoner, har Malina og Hirway haft en imponerende række af politiske gæster inde for at give deres perspektiv på problemerne. Det giver en ekstra tyngde til problemerne. Og giver igen lyst til at gense afsnittet for, med nye og mere uddannede øjne, at kunne fortolke og forstå de problemer, der ligger bag emnet.

LÆS OGSÅ: 30 podcasts du bør høre: Din guide til den uendelige podcast jungle

Et eksempel er et afsnit, hvor der snakkes om de såkaldte ”hate-crimes”, hvor den demokratiske senator, Bob Casey, taler same-sex ægteskaber og LGBQT-rettigheder, mens den administrerende direktør for Matthew Shepard Foundation, taler om hate-crimes.

Matthew Shepard blev i 1998 tævet og tortureret af to andre mænd pga. hans seksuelle orientering. Han blev efterladt med kraniebrud, bundet til et pigtrådshegn og døde seks dage senere på hospitalet. Hans mor stiftede Matthew Shepard Foundation, der lobbyer for homoseksuelles rettigheder og mod hadforbrydelser.

Stærk i flere vægtklasser

The West Wing Weekly er ikke kun alvorlige og tunge politiske emner. Der er også lettere snakke om alt fra The Jackal til brugen af Josh Lymans assistent Donna, som et ekspositionsværktøj.

Og både Malina og Hirway er engagerede og gode til at tale, så det er spændende og skønt at høre på. Afsnittene varer over en time, så det er ikke let lytning, men det er spændende og medrivende.

Krydret med gode interviews, lydbidder fra serien og en masse forskellige live-optagelser, samt en masse andet lir, er der ikke kun spændende fortællinger, men også en god fornemmelse af samhørighed. Fans af serien og podcastet er gode til at interagere og snakke sammen.

Info om The West Wing Weekly

Medvirkende: Joshua Malina og Hrishikesh Hirway + gæster
Kan findes på: Spotify, Apple Podcasts, RSS
Læs mere på http://thewestwingweekly.com/

LÆS OGSÅ: Den Korte CoronAvis fortsætter Kirsten Birgits gode arbejde

Total
7
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like