Overblik: Din guide til podcast-tjenesterne

Foto: Dreamstime

Er du fan af podcasts eller forsøger at komme i gang? Så er spørgsmålet bare, hvilken streamingtjeneste, der passer bedst til dine behov.

Podcast-formatet er ikke et nyt fænomen, men i takt med at det bliver mere populært at lytte, er antallet af tjenester, man kan benytte, steget markant. Og netop derfor har vi skrevet denne guide til podcast-tjenesterne!

Det er måske ikke så underligt, at podcast-mediet er blevet så populært, da podcasts passer perfekt ind i vores travle hverdage. De kan blandt andet benyttes til at optimere de trælse hverdagsopgaver ved at lytte til fordybende historier eller bruges som underholdning på en lang gåtur. På den måde er podcasts både smart og praktisk.

Utallige muligheder

Så er det, at spørgsmålet om, hvor man skal lytte fra, kommer ind i billedet. Der er nemlig en del muligheder derude, hvilket kan være en udfordring for lytteren. Derfor har vi kreeret denne guide, så du kan få et overblik over dine muligheder, samt få noget hjælp med på din vej.

Endvidere skal det nævnes, at mange af disse streamingtjenester tilbyder gratis prøveperioder, hvilket du kan benytte dig af. På den måde kan du forme din mening om platformene, uden at tabe en krone.

LÆS OGSÅ: De bedste podcasts i 2021

Husk nu bare at afmelde din prøveperiode igen, hvis du ikke er til den pågældende tjeneste. Ellers kan det blive en dyr fornøjelse.

I denne guide til podcast-tjenesterne har vi fokus på de platforme, hvor der er adgang til dansk indhold også. Der findes mange udenlandske tjenester til podcasts, med ved brug af de tjenester, der er inkluderet i denne guide, får du det bedste fra begge verdener.

Apple podcast og Android

Afhængigt af, hvilket telefonmærke du har, er der enten integreret en podcast app i den, eller kan den downloades igennem online butikken. Hvis du har et Apple produkt, som du kan forbinde høretelefoner til, så er der en indbygget app, hvor du har adgang til tusindvis af podcasts. Du kan finde den ved at søge på ”Podcasts” i dit produkts søgefelt.

Har du derimod et Android produkt, kan du downloade utallige gratis podcast apps i Google Play. Den app, som er mest anbefalet i øjeblikket til Android, er Pocket Cast.

LÆS OGSÅ: Kunne du lide ´Mørkeland´, vil du elske…

Men leder du efter mere originale titler og eksklusivt indhold, skal du nok overveje en af de andre streamingtjenester i denne guide. For selvom indholdet fra Apple og Android er udmærket, kan man løbe tør for fede historier på baggrund af den ubegrænset adgang.

Podimo

Podimo begynder at tage pladsen, som én af de mest populære podcast-tjenester i Danmark. Med et abonnement hos Podimo får man adgang til tusindvis af podcasts og lydbøger.

Derudover har man som bruger ubegrænset adgang til alt, hvilket også inkluderer hundredvis af eksklusive podcasts. Yderligere er det en af de billigste løsninger på denne liste, mens de samtidig har en meget overskuelig app.

Podimo tilbyder en gratis prøveperiode på 30 dage, hvilket er masser af tid til at danne en mening om streamingtjenesten.

Pris: 59kr/måned.

Mofibo

På trods af at Mofibo er mest kendt for deres lydbøger, så tilbyder de også podcasts som underholdning. Hvis du ligeledes er vild med lydbøger, kan dette virke som den perfekte løsning for dig.

LÆS OGSÅ: Vi anbefaler: 5 podcasts du skal høre i januar

Som medlem har man adgang til over 400.000 lydbøger og en del podcasts. Men hvis du ikke er fan af lydbøger, er denne streamingtjeneste nok ikke for dig. Du kan dog benytte dig af deres 30 dages prøveperiode for at lytte nærmere.

Pris: 129kr/måned.

Spotify

Spotify er en anderledes streamingtjeneste fra de andre i denne guide, da den primært er kendt som en musiktjeneste. Men tjenesten har altså også en podcastkategori, som giver medlemmer adgang til nogle af de mest populære podcasts på markedet – både danske og udenlandske.

Så hvis du alligevel mangler en musiktjeneste til din hverdag, kan Spotify være en god og fornuftig løsning for dig. Endvidere har denne tjeneste også 30 dages prøveperiode, som du kan benytte dig af.

Du har også mulighed for at splejse et abonnement med en sammenboende ved abonnementsmuligheden Spotify Duo. Her betaler I sammenlagt 124 kr. om måneden for et delt medlemskab.

Pris: 99kr/måneden eller 124 kr/måneden for Spotify Duo

Afsluttende bemærkninger

I sidste ende har hver lytter forskellige behov i forhold til indhold og tjenesternes muligheder. Derfor er det en god ide at benytte sig af tjenesternes prøveperioder, så man kan få en fornemmelse for, hvilke behov og præferencer man har til tjenesten.

På den måde kan du finde ud af, hvilken opsætning, indhold og kvalitet, der tiltaler dig mest.

Vi krydser fingre for, at du finder den løsning, som passer perfekt til dig med hjælp fra vores guide til podcast-tjenesterne!

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ´På Stribe´ er af anden kaliber

LÆS OGSÅ: 3 ting, vi ikke vil høre i en podcast

Total
2
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like