Månedens tip: Gode samtalepodcasts

Om søndagen græder vi podcast cover
Om søndagen græder vi / Foto: Podimo

Er du træt af overdrevne podcast præmisser? Månedens tip inviterer lytteren ind til fede dialoger, der kan underholde dig i timevis.

Hvis du er fan af podcasts, der ikke behøver bragende og effektfulde lyduniverser, så er månedens tip om gode samtalepodcasts lige noget for dig. For i denne omgang dykker vi ned i samtalernes verden, hvor dragende dialoger fungerer som fundament for disse anbefalinger.

Med et simpelt koncept taler de hver især om forskellige emner, der både berører følelserne og de morsomme momenter. Vi har samlet tre anbefalinger, så du kan opleve de bedste samtaler lige nu.

Her går det godt

Cover af podcasten her går det godt
Her Går Det Godt / Foto: Podimo

Hvis du er så heldig ikke at have lyttet til Her går det godt endnu, så har du en fantastisk podcast til gode. Monte Carlo drengene, Peter Falktoft og Esben Bjerre Hansen, har skabt en podcast, der er dedikeret til de gode dialoger.

Men i forhold til de andre anbefalinger på denne liste, så taler de uden en plan eller struktur. Deres eneste inspirationskilde er den pågældende verdenssituation, der foregår det øjeblik, de optager et afsnit.

LÆS OGSÅ: Podcasts til din sommerferie: DR udgiver 4 nye podcasts

Umiddelbart kan det virke vanvittigt at basere et podcastkoncept på ingenting, men i deres tilfælde fungerer det fantastisk. Igennem dialoger skinner deres velkendte charme igennem, mens de taler om alt og intet. Deres sans for at underholde et publikum smitter af på podcasten, hvilket skaber en fabelagtig lytteoplevelse.

Yderligere er podcasten oplagt til lytteren, som gerne vil følge med i verdens forandringer igennem underholdende dialoger. Podcasten er på sin vis både informerende og perfekt som supplement til dagligdagens kedelige opgaver. Så kan det ikke blive bedre.

Du kan lytte til Her går det godt på Podimo.

Bagstiv

Bagstiv er en frisk podcasttitel, der er lavet af komikerne Uffe Holm og Torben Chris efter en inspirerende og oprørsk skål med jalapenos. Selve podcastens essens er at lade gårsdagens bajere tage over og tale om, hvad end der falder dem ind i øjeblikket.

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Podcast anbefaler: 3 podcasts du skal høre i juni

Selve episoderne er opbygget af planlagte indslag, som ugens optur og nedtur til at give værterne en retning. De taler om sjove historier fra deres privatliv, men også politiske vedtag, de ikke er helt tilfredse med. Samtidig kalder værterne selv podcasten for en censurfrizone, hvor der er plads til enhver kontroversiel holdning.

Ikke nok med at lytteren får indsigt i komikerparrets liv, så får man også lov til at opleve dem, når de ærlige tanker braser igennem, før de tænker over det. Det er enormt underholdende at høre dem tale om emner, hvor deres trætte farkarakter træder igennem, mens de udtrykker deres utilfredshed over, hvad end det er den uge.

LÆS OGSÅ: Månedens tip: Podcasts om personlige fortællinger

Endvidere er Bagstiv et godt bud til lytteren, som vil blive i det morsomme hjørne, mens de oplever en fed dialog. Værternes fantastiske arbejde og sjove humor resulterer i underholdende samtaler, hvor grin er garanteret.

Du kan lytte til Bagstiv på Apple Podcast, Spotify og Podimo.

Om søndagen græder vi

Om søndagen græder vi podcast cover
Om søndagen græder vi / Foto: Podimo

På listen over gode samtalepodcasts finder du også Om søndagen græder vi. I denne podcast inviterer værterne Hella Joof og Marie Louise Tuxen lytteren ind til dybdegående dialoger om alt fra skamfulde livsudfordringer til selvironiske øjeblikke. Om søndagen græder vi er dedikeret til dem, som oplever søndagens ubarmhjertige og mørke afkroge.

Igennem de ugentlige episoder forsøger værterne at gøre slutningen på ugen mere overkommelig med en mikrofon i hånden og et reflekterende selskab. I forlængelse af det åbner værterne deres digitale postkasse, der er fuld af lytteres personlige beretninger.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Momkind’ er en ærlig podcast om livet som mor og alt, der følger med

Med erfaring i rygsækken griber kvinderne fat i ugens emne, hvor de side om side taler og rådgiver lytteren i deres situation. Men det specielle ved deres dialoger er, at de kommer par spadestik dybere ned end de fleste. Værterne bidrager med livsperspektiver, lytteren måske ikke selv havde tænkt over, mens guirlander af tanker opstår. Om søndagen græder vi udnytter det bedste ved samtalegenren igennem velreflekterende livsopfattelser og erfaring.

Samtidig skaber værterne en fangende lytteroplevelse igennem en fantastisk intro og et velovervejet podcastkoncept. De giver en søndagsstemning med filosoferende tanker, lytteren ikke altid får lov til at opleve selv i den travle hverdag.

Du kan lytte til Om søndagen græder vi på Podimo.

LÆS OGSÅ: Månedens tip: Gode podcasts til film- og serieentusiaster

LÆS OGSÅ: Kom tæt på Herlufsholm Kostskole gennem DR: ‘Uden straf – ingen skole’

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like