Hvor skal vi gå hen i dag? 5 gode podcasts til din corona-gåtur

Foto: DR

”Skal vi gå en tur?” må være at finde blandt top 5 mest brugte sætninger for tiden.

Enten går vi sammen eller også går vi alene. Man fristes næste til at mene, at corona-gåturen i sig selv burde være en disciplin til fremtidige OL. Så hvor mange kilometer skal du have i benene i dag? Her får du 5 gode podcasts til din corona-gåtur, som du kan lytte til på vejen.

Hva så

Foto: Spotify

Hva så er en podcast, der gør lige præcis det, som vi alle har gjort i år. To mennesker, der går en tur, og taler om, hvad de ser, og om hvordan de har det. Værten er komiker Christian Fuhlendorff, og størstedelen af hans gå-makkere er andre kendte mennesker, som han finder spændende eller mener har noget særligt at byde på.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Renegades: Born in the USA’ er mere end bare godt selskab

Det er ikke et interview, hvor vi bare skal lære dagens kendte ansigt at kende. Her er tale om en helt almindelig menneskelig samtale, hvor der tales, om lige præcis det, der fylder i livet lige nu. Både for hovedpersonens eget vedkommende og for det generelle menneske. Hva så udgives hver mandag og torsdag, og varer mellem halvanden til to timer.

Du kan lytte til Hva så på Spotify og Apple Podcast.

P6 Beat Elsker

Foto: DR

P6 Beat Elsker er en podcast til den lange gåtur, som kan lyttes til hos DR. Værterne Goodluck Casper Bach Hegstrup og Niels ’Fez’ Pedersen dykker ned i verdens største musikere, og analyser hver en lille bid af musikken, de gode røverhistorier og vanvittige myter.

LÆS OGSÅ: De bedste af de nye: 3 podcasts du skal høre

Skynd dig ikke for meget, når du hører P6 Beat Elsker, for hele molevitten tager 6 timer. Din primære opgave er at koncentrere dig om at lytte til historierne om nogle af verdens bedste musikere. Jeg garanterer dig for, at du får lyst til at gå Amarminoen to gange på en dag bare for at have tiden til at fordybe dig i lige netop dét band, du godt kan lide.

Bag om København

Har du nogensinde leget turist i egen by? Måske har du været nødt til det det sidste år, og ellers giver podcasten Bag om København dig i hvert fald ingen grund til ikke at gøre det.

Værten er Berit Freyheit, der går i bibliotekets gemmer og tager dig med tilbage gennem Københavns historie. Det er både små og store historier om begivenheder, der på godt og ondt har formet byen gennem mange århundreder. Det er bagsiden af København, der kommer til syne, og det er ofte mørke fortællinger om fortiden.

LÆS OGSÅ: Lær om seje kvinder gennem historien med Podimo

Er du træt af at gå i gåsegang rundt om Søerne, er det vist på tide at gå ned i de gamle gader og komme med Bag om København. Et afsnit varer 30 minutter, udgives af Københavns Biblioteker og udkommer én gang om måneden. Du kan lytte til Bag om København på Spotify og Apple Podcast.

Rigtige venner

Foto: Podimo

I podcasten Rigtige venner dykker værten Rikke Collin ned i forskellige serier, hvor venskaber portrætteres, og taler om, hvad fiktive venner egentlig kan. I hvert afsnit er en ny serie på dagsordene og nye medværter, der alle på hver sin måde har en fiktiv relation til de venskaber, den givne serie har bragt dem.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Hvem vil ikke være venner med Kristine Sloth?

Der tales både om alt det, venner kan, men de fiktive venskaber sættes også i et nutidigt perspektiv, og der diskuteres, hvordan venskaber er foranderlige over tid, og hvordan forskellige venskaber fungerer i forskellige serie-sammenhænge. Hvert afsnit varer ca. 60 minutter og er til dig, der også ville ønske, at et givent serievenskab var dine rigtige venner.

Du kan lytte til podcasten Rigtige venner på Podimo.

Her går det godt

Det er sjovt, det er skarpt og det er politik og nyheder i øjenhøjde. De tidligere Monte Carlo-drenge, Peter Falktoft og Esben Bjerre, giver dig hver uge halvanden times opdatering på verdens tilstand. Hvor går det godt, og hvor går det mindre godt? Selvom nyhederne er selektivt udvalgt af værterne selv, er der hverken noget, der er for fint eller frækt til at blive talt om.

LÆS OGSÅ: Hvad foregår der? 5 nyhedspodcasts, der holder dig opdateret

Er du typen, der ikke altid får tændt for P1 til morgenkaffen, er Her går det godt en perfekt måde at blive opdateret, få udvidet din horisont og stadigvæk formå at komme hjem med et smil på læben, selvom verden står i flammer. Lyt til Her går det godt på Apple Podcast og Spotify.

LÆS OGSÅ: Bonusviden og bagland: De officielle podcast-kompagnoner til tre serie-mesterværker

LÆS OGSÅ: 5 hit-serier, du (måske) ikke vidste startede som film

Total
18
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like