Guide: 3 danske podcasts alle kan lytte med på

Foto: Ursula Taylor/DR

Man kan altid bruge et friskt input til gode podcasts, der er værd at bruge sin tid på.

Vi Elsker Streaming giver dig derfor vores bud på tre danske podcasts, der er nemme at lytte til. Fordelen ved dem alle er, at der hyppigt udkommer nye afsnit.

Derudover kan du finde de udvalgte danske podcasts på en lang række streamingtjenester.

Troldspejlet

Det første bud på listen kræver ingen nærmere introduktion. Jakob Stegelmann har i årevis været vært på det velkendte tv-program Troldspejlet, der for få år siden også begyndte at udkomme i podcast-format. Ligesom på tv gennemgår Jakob Stegelmann og resten af redaktionen en række af de nyeste titler inden for spil, film, bøger og tegneserier. Og der er som regel altid noget for enhver smag.

Undervejs bliver de forskellige titler anmeldt, og redaktionen bag Troldspejlet forsøger altid at gøre en dyd ud af ikke at spoile indholdet for nogen. Stegelmann benytter også gerne enhver lejlighed til at fortælle en lille sidehistorie om et givent værk eller skaberne deraf. Dette er med til at give de forskellige afsnit en ekstra lille krølle.

LÆS OGSÅ: Hvor skal vi gå hen i dag? 5 gode podcasts til din corona-gåtur

Selve intro-melodien er den samme kendte fra tv-programmet, der blev sendt på tv første gang i 1989. Hele podcasten er på mange måder en mere loyal udgave af det originale tv-koncept end det program, der i øjeblikket bliver sendt og kan streames på Danmarks Radio. Det er nemt at lytte til podcasten, og der er tit et fornuftigt bud på din næste bog, film eller tv-serie.

Her går det godt

Esben Bjerre Hansen og Peter Falktoft blev kendte som radioværterne bag P3-programmet Monte Carlo, der blev sendt fra 2012 til 2014. De to radioværter forlod sidenhen moderskibet på Danmarks Radio og begyndte deres egen podcast med titlen Her går det godt, der udsprang af en en fast talemåde i makkerparrets første radioprogram.

LÆS OGSÅ: Hvad foregår der? 5 nyhedspodcasts, der holder dig opdateret

I dag har de to radioværter udgivet mere end 200 afsnit af Her går det godt, hvor de sammen gennemgår forskellige danske og udenlandske nyheder. Undervejs kommer de med deres egne skæve indspark på nyhederne og formår ofte at forklare komplekse historier på en mere forståelig og ligetil vis.

I løbet af et afsnit er der som regel også tid til et par anekdoter, som ofte udspringer i de to værters rejseprogrammer eller studietid på Journalisthøjskolen i Aarhus. De to værter er derudover altid klar med en anbefaling på en god film, flaske vin eller nyt om det seneste bagværk i hovedstaden.

LÆS OGSÅ: De bedste af de nye: 3 podcasts du skal høre

Det er alt sammen med til at give programmet en meget uformel tone. Ideel til køreturen på arbejdet eller en gåtur i det fri.

Undskyld vi roder

Foto: Podtail

I slipstrømmen på Den korte radioavis på den hedengangne radiokanal Radio24Syv er der opstået en ny satirisk podcast med titlen Undskyld vi roder. Her følger vi afsnit for afsnit skabelsen af radiokanalen R8dio, hvor radiodirektør Klaus Bundgaard (stemmelagt af Kasper Nielsen) sammen med programchef Allan Sindberg (stemmelagt af Brian Lykke) forsøger at starte en ny landsdækkende radiostation.

Det er et ganske underholdende hørespil, der har en tendens til at stikke helt af i en uventet retning. Det viser sig nemlig, at det ikke er helt så ligetil at starte en ny radiostation, og Klaus Bundgaards planer går sjældent helt, som han ønsker det.

LÆS OGSÅ: 5 sjove lydbøger, der får dig til at flække af grin

Podcasten begyndte forrige sommer, så der er allerede nu et hav af episoder at give sig i kast med. Undervejs er der forskellige gæsteoptrædener med både virkelige og fiktive personer, heriblandt Rasmus Bruun fra Den korte radioavis, der er blevet ansat på radioen som nyhedschef. Det er en fantastisk skæv, lille historie, som udfylder noget af det tomrum, der i øjeblikket findes i forhold til god, dansk satire.

LÆS OGSÅ: Så du dem? 5 film og serier der gav os de største øjeblikke

LÆS OGSÅ: 5 hit-serier, du (måske) ikke vidste startede som film

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like