Den Korte CoronAvis fortsætter Kirsten Birgits gode arbejde

Hvis du ønsker at lytte til en nyhedspodcast, der fungerer hele vejen igennem, så skal du sætte tid af til Den Korte CoronAvis.

Det er som bekendt ikke muligt at holde en god kvinde nede, og selvom Radio 24syv måtte lukke efter, hvad der i mange lytteres optik var en politisk fadæse med presseundertrykkelse og embedsmisbrug, har Danmarks Grand Old Dame, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm valgt at fortsætte med at fremstille Danmarks betændte underside i den kritiske nyhedspodcast: Den Korte CoronAvis.

Læs denne anmeldelse af Den Korte CoronAvis, og bliv klogere på, hvad vores anmelder synes om den lidt anderledes nyhedspodcast.

Kirsten for Danmark

Den største hindring for den frie danske presse er behovet for at kunne lønne de ansatte på redaktionerne rundt omkring, og selvom Kirsten Birgit Shiøtz Kretz Hørsholm har tjent godt gennem tiden i de danske medier, og fået den løn til at avle frodigt via en række snarrådige investeringer, er der stadig behov for en forretningsmodel.

Og med den Korte CoronAvis tager Kirsten lytterne med bag betalingsmuren, hvor hun med vanlig kritisk sans dækker de danske politikeres gøren og lade, såvel som at holde et vågent øje med, hvad der ellers sker i kongeriget.

LÆS OGSÅ: 30 podcasts du bør høre: Din guide til den uendelige podcast jungle

Kirsten Birgits mange år i branchen har gjort hende til en nationalskat. En grundpille i det danske demokrati og et hverdagsnavn hos alle de kendte. Det betyder, at hendes spændvidde er bred, og at indholdet i Den Korte CoronAvis igen og igen overrasker.

Med ved Kirsten Birgits side sidder igen Rasmus Bruun, hendes tro væbner og producer på nyhedsindslagene. Og der er en grund til, at de to har skabt et varemærke for integritet, troværdighed og kvalitet i den danske journalistik.

Som en ledestjerne fører hun faklen for den kritiske journalistik videre. Bag en betalingsmur, der, på velfungerende vis, sikrer hende selv og Rasmus Bruun den økonomiske uafhængighed, der skal til for at kunne fortsætte det gode arbejde. (Næsten) helt uden at ty til clickbait og andre ufine metoder.

Kirsten for kvalitet

Den Korte Radioavis tog landet med storm, da Frederik Cillius og Rasmus Bruun introducerede fænomenet Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørshold. En aldrende, politisk ukorrekt, drikfældig og meget hård dame, der åbenlyst er modelleret op omkring nogle af de mest kendte kvinder i den danske journalistik. Det var Ulla Terkelsen, Karen Thisted og flere andre, krydret med en del Ghita Nørby, og så drejet helt op til det absurde.

Den bramfri tone og måden, Cillius formår på stående fod at være sand mod Kirsten Birgits persona, er skræmmende. Hun er alle hårde mødre, svigermødre, racistiske onkler og højreorienterede tidsmæssigt forældede højrefløjspolitikere på én og samme tid. Tilsat en neoaristokratisk foragt for menigmand, der rammer balancen mellem at være karikeret og sand. Så perfekt, at man til tider godt kan være i tvivl.

LÆS OGSÅ: De 5 bedste true crime-podcasts

Og der findes nok ikke et større cadeau til nogen satiriker, at man kan komme i tvivl om, hvorvidt det sagte er sandt eller ment for sjov. Ikke desto mindre er der flere passager i Kirsten Birgits tirader, der ofte bløder ind i den almindelige debat, og det er i sig selv skræmmende nok.

Heldigt for både Den Korte Radioavis og Den Korte CoronAvis er det som regel nemt at skelne mellem sjov og seriøsitet. Og dermed er der bare endnu mere grund til at studse over tingene, når man kommer i tvivl.

Kirsten for Satan

Der er ingen tvivl om, at Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholms facon er en smagssag. Der stilles skarpe krav til lytteren, om at have en vis indsigt i det danske land. Og i den nyhedsflade, som Cillius og Bruun arbejder med. De mange jokes om dansk politik og danske kendte henvender sig i noget højere grad til dem, der ser nyheder, end dem der ser Paradise Hotel.

Der er ikke noget elitært over det, altså udover de ting Kirsten Birgit siger og gør … og mener… og … Ok! Der er meget elitært over det, men det er nødvendigt for, at formatet kan virke. Der bliver ikke givet noget ud til dem, som ikke er med. Hvis ikke du ved, hvem Kirsten taler om, bliver du ikke holdt i hånden, og får en forklaring. Hvis du ikke har fulgt en sag, bliver den ikke opsummeret for dig.

Det er en velsignelse for sådan nogen som mig. Der er så mange lag i Den Korte CoronAvis, som tiltaler den del af mit sorte lille elitære hjerte, som ville ønske, at niveauet generelt var noget højere her i landet. For satan, hvor jeg synes, at vi mangler mere af den slags ude i verden.

Men samtidig er jeg glad for, at Kirsten Birgit ”kun” er satire. For det kan også blive lige barskt nok, ikke?

Info om Den Korte CoronAvis

Medvirkende: Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørshold, Rasmus Bruun + gæster

Kan findes på: Spotify, Apple Podcasts, RSS

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *