De vildeste podcasts om seriemordere

Cover De glemte kvinder fra Juárez
De glemte kvinder fra Juárez / Foto: Podimo

Hygge er et ord, vi forbinder med efterår, varmere tøj og lange gåture i skoven. Vi vil gerne være med til at gøre det ekstra (u)hyggeligt med en anbefaling til de vildeste podcasts om seriemordere.

Det lyder måske mærkeligt at hygge sig med en podcast om seriemordere, men det er en anderledes form for hygge som inkluderer spænding og gys. Og så kan vi ikke fornægte, at true crime genren lever i bedste velgående i Danmark!

På stribe – din seriemorder podcast

På stribe – din seriemorderpodcast / Foto: Podimo

Podcasten På stribe – din seriemorderpodcast tager dig med på en rejse til forskellige steder i verden, og du er i den grad garanteret spænding hele vejen. Verdens værste seriemordere udforskes på turen, og trækker dig med ind i en skyggeverden uden lige.

Historierne i podcasten fortælles af de to værter Christoffer Greenfort og Andreas Illum. De bringer lytterne forskellige indspark til podcasten, og diskuterer de forskellige sager på godt og ondt. De to værter har gravet dybt i arkiverne, og har fundet sager som du med garanti ikke har hørt om før.

LÆS OGSÅ: Årets 10 bedste podcasts indtil nu

Du kan bl.a. finde en meget spændende fortælling om seriemorderen Jerry Brudos. I afsnittet bliver lytteren taget med igennem Brudos liv fra start til slut med spørgsmål som: hvordan påvirkede opvæksten Brudos fremtid, hvordan blev han til én af historiens værste seriemordere, hvordan opstår nekrofile tendenser m.fl.

Historier som disse findes i massevis, og netop derfor er På stribe et must på listen over de vildeste podcasts om seriemordere. Podcasten byder på hele 100+ episoder, som omhandler de værste seriemordere igennem tiden.

De glemte kvinder fra Juárez

Cover De glemte kvinder fra Juárez
De glemte kvinder fra Juárez / Foto: Podimo

Podcasten De glemte kvinder fra Juárez tager dig med til Sydamerika, men vi advarer – det er ikke en historie for sarte sjæle. Vi har her at gøre med massemord i den mexicanske grænseby, Ciudad Juárez. Flere hundrede kvinder bliver fundet dræbt. Nogle fundet i massegrave, nogle smidt som affald på lossepladsen og andre efterladt i vejkanten. Hvordan kan det lade sig gøre?

Byen er kendt som en stor arbejderby med massevis af fabrikker og dermed massevis af tilflyttere. På den måde er forsvindingerne gået mere ubemærket hen og eventuelle seriemordere har haft frit spil. Flere af kvinderne bliver fundet med mystiske symboler indgraveret på deres kroppe. De var ikke bare tilfældige ofre – de var alle unge kvinder med hele livet foran sig, og dermed nøje udvalgt.

LÆS OGSÅ: 5 uhyggelige podcasts, du måske ikke tør at lytte til

Teorier er der mange af, men hvem står egentlig bag alle disse vanvittige mord? Er der tale om flere gerningsmænd, en organisation eller blot en enkel seriemorder? Det eneste, der står klart, er, at mordene i Juárez var forbundet på den ene eller anden måde.

De glemte kvinder fra Juárez er en dansk podcast, men det betyder ikke, at vi ikke får nogle førstehåndsfortællinger. F.eks. møder vi familien til en ung kvinde, der er blevet dræbt, samt andre personer, der er forbundet til sagen. Uddrag af diverse interviews bliver afspillet og oversat til dansk i podcasten.

Historien bag De glemte kvinder fra Juárez er uhyggelig og utrolig, så du tør godt garantere, at du ikke har hørt noget lignende. Tør du at lytte med?

Mørkeland

cover af podcasten Mørkeland
Mørkeland / Foto: Podtail

Det er umuligt ikke at nævne den danske klassiker Mørkeland, når vi taler om de vildeste podcasts om seriemordere. Mørkeland har for længst manifesteret sig som én af de bedste true crime podcasts i Danmark. Selv kræsne lyttere har den taget med storm – og det med god grund.

Duoen Camilla og Kristine har siden 2018 udgivet episode efter episode, og fortsætter løbende med at udgive et nyt afsnit hver mandag. Podcasten dækker true-crime fortællinger fra hele verden, heriblandt en masse fortællinger om sindssyge seriemordere. Værterne er meget kildekritiske, og de er heller ikke bange for at stille kritiske spørgsmål til hinanden, hvis noget lyder for godt til at være sandt.

LÆS OGSÅ: Guide: De bedste episoder af Mørkeland

De komplementerer hinanden super godt og formår at skabe en behagelig stemning i studiet på trods af de ubehagelige emner. Uge for uge skiftes de til at finde en historie for at præsentere den, hvorefter de diskuterer den vidt og bredt.

Episodernes længde varierer en del og varer alt fra ca. 30 minutter til 2 timers tid. Lige nu er der mere end 185 episoder ude, hvilket giver dig rigeligt at tage fat i. Historierne er sjældent opdelt i flere sammenhængende afsnit, hvilket betyder, at du kan udvælge lige netop det afsnit, der tiltaler dig, uden at droppe ind midt i en historie.

LÆS OGSÅ: 5 podcasts om seriemordere, du bare skal høre

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Legendariske Mord’ er fortællinger, der gør historien levende

Total
12
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like