De bedste podcasts: hvad du skal høre lige nu

cover af podcasten Mørkeland
Mørkeland / Foto: Podtail

Har du lige fået ferie og har brug for nye podcasts at fordybe dig i? Denne liste giver dig en blanding af velkendte podcasts og nogle som måske ikke er krydset din vej endnu.

I denne artikel kan du læse vores bud på 5 podcasts, der er nogle af de bedste at lytte til lige nu. På listen finder du podcasts, som omhandler emner fra sorg og svigt til hyggelige dialoger om hverdagsproblematikker.

LÆS OGSÅ: 5 gode lydbøger til din sommerferie

Vi Elsker Streaming giver dig inspiration til, hvad du skal lytte til i din ferie, så du ikke spilder din afslapningstid på dårlige podcasts.

Fries before guys

Foto: Podtail

Denne podcast er kreeret af to veninder, Nanna og Josephine, som italesætter, hvordan livet er som en ung kvinde i relation til forskellige livskriser. Hvert afsnit handler om hvert sit tema og problematikker, hvor pigerne reflekterer over dem.

Afsnittene handler om alt fra drengeproblemer og armhulehår til sex og familie-dilemmaer. Ikke nok med det er en hyggelig dialog, som lytteren kan være med på, men det er også en lærerig oplevelse, hvor man kan høre om andre er samme sted, som en selv.

LÆS OGSÅ: 5 af de mest populære podcasts i 2021

Derudover er podcasten Fries before guys med til at italesætte samfundstabuer. Kvinder får således et fristed til at tale om følelsesmæssige problematikker, de normalt ikke selv kan tale om.

Selvom podcasten lyder meget alvorlig, er den også fuld af grin og gode stunder med relaterbare kvinder, som er normale ligesom dig.

Swindled

Swindled er en amerikansk podcast, som fortæller om autentiske hændelser vedrørende svindlere, rige kriminelle og den ondskab amerikanske virksomheder kan besidde. Selve værten italesætter sig selv, som en bekymret borger, hvor han benytter lydklip og narrativ storytelling til at få historierne frem i lyset.

LÆS OGSÅ: Stop så! 5 reality-serier der burde være stoppet efter første afsnit

Endvidere er fortællingerne ofte ældre sager, hvor virksomheder har udnyttet borgeres godtroende side til fordel for profit. Afsnittene rummer alt fra korruption og virksomheders uagtsomhed til miljømæssige katastrofer.

Swindled tager spændende fortællinger op, som tidligere er fejet ind under gulvtæppet og glemt af virksomheder, du kender og måske bruger.

Mørkeland

Foto: Podtail

Mørkeland har du helt sikkert hørt om før. Det er én af Danmarks mest populære (og muligvis bedste) true-crime podcasts, som er et fællesskab, hvor lytteren kan fordyde sig i ældre kriminalsager.

Mørkeland er skabt af Kristine og Camilla, som følte, at der ikke var en podcast, hvor krimisager bliver fortalt og drøftet. Der er tale om en ugentlig podcast, som fokuserer mest på danske kriminalsager, hvor de to værter hver medbringer deres historie til programmerne.

LÆS OGSÅ: 3 true crime podcasts, der får det til at løbe koldt nedad ryggen

Dog kommer Mørkeland også nogle gange udover Danmarks grænser og fortæller om udenlandske sager. Det fede ved Mørkeland er, at de ofte formår at tale om sager, man ikke kendte i forvejen med grusomme detaljer, hvor mørkets sind og morderes motiver drøftes.

Derudover har Mørkeland også særafsnit / miniepisoder, hvor tre mord bliver gennemgået. Disse afsnit inddrager mord, hvor der ikke er nok indhold i sagen til et helt afsnit, men som stadig er relevante at inddrage i podcasten.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Fanget i et farligt forhold’ italesætter en ukendelig hverdag

Mørkeland formår i høj grad at skabe en fangende dialog om ældre sager, som lytteren kan fordybe sig i. Så hvis du er i selvisolation eller mangler en podcast at gå i gang med, er der 150 afsnit ude af podcasten Mørkeland, du blot kan gå i gang med.

Jeg plejede at tro på for evigt

Jeg plejede at tro på for evigt er en podcast i en anden boldgade, da den handler om, hvordan det er at miste én af sine nærmeste, samt hvilken sorg der følger med. Hvert afsnit handler om en ny rørende historie fra en gæst, der har oplevet at miste.

LÆS OGSÅ: Terapi i ørerne: Tre gode psykologi-podcasts, der får dig igennem lockdown

Gæsten fortæller selv om deres situation, hvordan de følte i øjeblikket, og hvordan sorgen stadig kan ramme dem i dag. Yderligere reflekterer værterne over gæstens situation i selskab med dem, hvor de inddrager deres egne erfaringer.

Jeg plejede at tro på for evigt er kreeret af landsforeningen Liv&Død, som har til formål at skabe en dialog, hvor død ikke er et tabubelagt emne. Dermed fungerer podcasten til alle, da selv mennesker, som ikke nødvendigvis har prøvet at miste, kan bruge den til at forstå, hvordan sorg er forskellig fra menneske til menneske.

LÆS OGSÅ: Fem podcastdokumentarer du ikke må gå glip af

Podcasten formår også at normalisere, hvordan sorg ikke er noget at skamme sig over, selvom det er noget tid siden, at man har mistet nogen.

Blackout – pigen på billedet

Foto: DR

Blackout – pigen på billedet er en podcastdokumentar, som følger unge Sara gennem hendes værste livsoplevelse. Saras historie starter til en nytårsfest, som var fuld af fest og glade dage, indtil hun et par dage senere får tilsendt et billede af sig selv nøgen, hvor hun har sex med en fyr.

Problemet, der følger med, er, at Sara ikke kan huske særligt meget fra festen og begynder at tvivle på sig selv, samtidig med at hendes krop fortæller hende, at der er noget galt.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Podcasten ‘De 169 piger’ giver en stemme til dem, der ikke har følt sig hørt

Endvidere følger lytteren med i Saras kamp, mens hun prøver at forstå sin egen håndtering af voldtægten. Hun har svært ved at forstå, hvordan hun kunne joke med det, samtidig med at hun ofte fik udbrud, hun ikke kunne forklare til sine nærmeste.

Derudover får lytteren et indblik i, hvordan en retssag forløber sig, og hvilke følelser der følger med, som offer for voldtægt.

Du kan lytte til alle podcasts på Spotify, Apple Podcast, Android podcast og Podimo.

LÆS OGSÅ: De Gyldne Laurbær: Få inspiration til din næste lydbog

LÆS OGSÅ: 5 uforglemmelige øl-scener

Total
25
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like