De 5 bedste podcasts om sundhed og træning

Cover Maintenance Phase
Maintenance Phase / Foto: Podtail

Sundhed og træning er blevet meget mere end at spise sundt og løbe en tur hver dag. Det afspejler sig bestemt i podcasts om emnet. Vi giver her vores bud på de bedste podcasts lige nu indenfor kategorien sundhed og træning.

Sundhed og træning behøver ikke at handle om at tabe sig og spise i et kalorieunderskud, for at få den krop, man ønsker. Sundhed kan også være at have det godt med sig selv og sin krop.

På denne liste guider vi dig til 5 podcasts, der alle har fokus på enten sundhed eller træning. De kommer vidt omkring emnerne, og du vil derfor helt med garanti finde en, der passer til dine holdninger om sundhed.

Detox din hjerne

Cover af podcasten Detox din hjerne
Detox din hjerne / Foto: Podtail

I podcasten Detox din hjerne forklarer Morten Elsøe og Anne Gaardmand de usandheder og myter, der er i verden om sundhed. De har en meget klar holdning om, hvordan man kan opnå en sund adfærd og dermed et godt liv.

Elsøe og Gaardmand har begge uddannet sig indenfor ernæring, og arbejder med adfærdspsykologi og vaneændringer. Elsøe er én af de mest fremtrædende sundhedsdebattører i Danmark. De har sammen skabt VaneCoach-uddannelsen.

I afsnittene tager de fat i forskellige aktuelle aspekter af sundhed, og den måde sundhed er i fokus i medierne. De tager blandt andet det populære DR-program “Fede Forhold” op til debat. Med en saglig viden og samtale forklarer de, hvordan vægttabsprogrammer kan påvirke mennesker. De tager yderligere også de råd, som bliver givet i programmet, under kærlig behandling.

Også de velkendte og klassiske og kostråd kommer bliver gransket. For hvorfor har vi brug for dem, hvem er de specifikt rettet mod og hvilken viden ligger bag dem?

Detox Din Hjerne sørger for at have deres evidens i orden. Elsøe og Gaardman refererer gerne til videnskabelige artikler og undersøgelser. Det resulterer i, at podcasten er fyldt med troværdighed. Du kan bruge den viden, du får i podcasten til at gå ud og ændre dit mindset, hvis det er noget, du ønsker.

Du kan finde Detox Din Hjerne på Apple Podcast, Podimo og Spotify.

Maintenance Phase

Cover Maintenance Phase
Maintenance Phase / Foto: Podtail

Maintenance Phase ligger lidt i tråd med Detox din hjerne.Denne podcast handler også om at nedbryde sundhedsmyter, der ikke er sande, og som egentlig skader mere end de gavner. Maintenance Phase har et stort fokus på fænomenet “tykfobi”, på engelsk “fatphopia”. Grundlæggende handler det om frygten for at blive tyk, og hvordan denne frygt leder til, at man dømmer folk, der er tykke.

Podcasten forsøger i flere afsnit at sætte fokus på emnet, og hvordan bl.a. madindustrien udnytter denne frygt blandt mennesker, når de markedsfører deres produkter. De to værter Michael Hobbes og Aubrey Gordon er journalist og forfatter, og de bruger deres viden og interesser til at fortælle om de sundhedsemner, som bliver glemt eller gemt.

LÆS OGSÅ: 3 podcasts, du skal lytte til på Podimo i september

I et af deres bedste afsnit tager de to værter fat i emnet BMI. BMI er den enhed, der nemt og hurtigt kan afgøre, om du er sund. BMI er en forældet måde at måle sundhed på og passer faktisk kun på den hvide mand, da det var ham, der skabte denne form for måling.

Nogle vil mene, at Maintenance Phase har kontroversielle holdninger, men det, de gør rigtig godt i denne podcast, er at videregive deres kilder. Værternes holdninger er dermed understøttet af forskning.

Du kan lytte til Maintenance Phase på Apple Podcasts og Spotify. Vær opmærksom på, at podcasten Maintenance Phase er på engelsk. 

Spørg Lægen

Spørg Lægen cover
Spørg Lægen / Foto: Radio4

Spørg Lægen er et god, gammeldags brevkasse, hvor du kan spørge lægen om, hvad end du sidder inde med af spørgsmål omkring sundhed. Det er de to læger Heidi Hedegaard og Michael Kristensen, der skiftevis styrer brevkassen. De er begge to speciallæger i almen medicin.

Foruden at snakke om sundhed, tager podcasten også fat i f.eks. den danske sundhedspolitik. Podcasten prøver så vidt muligt at behandle aktuelle emner, hvis det kan lade sig gøre. Det gør, at podcasten kan forblive aktuel.

Tonen i Spørg Lægen er til den alvorlige side. Men det er også alvorlige emner, som bliver behandlet. Denne podcast er til dig, der gerne vil vide lidt om alle former for sundhed. Podcasten fungerer også godt, hvis du bare vil vide lidt mere om et specifikt sundhedsemne.

De kommer vidt omkring i podcasten – alt fra fodboldskader og amputationer til kønsidentitet bliver diskuteret. Du finder Spørg Lægen på Spotify og Apple Podcast.

Feel Better, Live More with Dr Rangan Chatterjee

Cover Feel Better, Live More with Dr Rangan Chatterjee
Feel Better, Live More with Dr Rangan Chatterjee / Foto: Podtail

I podcasten Feel Better, Live More with Dr Rangan Chatterjee har du din egen sundhedsekspert i øret. Målet med podcasten er at gøre sundhed simpelt, forståeligt og noget alle kan være med på. Værten, Rangan Chatterjee, er én af de mest indflydelsesrige læger i Storbritannien i løbet af de sidste 20 år, og er blandt andet vært på BBC1 programmet Doctor in the House.

LÆS OGSÅ: 5 podcasts du skal høre, hvis du nyder autentiske fortællinger

Podcasten har to former for indhold – almindelige afsnit og kortere afsnit, som bliver kaldt “Bitesize”. I de korte “Bitesize” afsnit får du hurtige råd til at gøre dit liv sundere. I disse afsnit får du bl.a. råd til, hvordan du mindsker stress med en simpel vejrtrækning metode og hvordan du får et gladere liv ved at ændre lidt i dit mindset og den måde, du reagerer på.

Feel Better, Live More with Dr Rangan Chatterjee er en podcast, der behandler både den mentale og fysiske sundhed. Stort set alle afsnit er en samtale mellem værten Dr. Chatterjee og en anden læge eller sundhedsekspert.

Podcasten er på engelsk og alle afsnit af Feel Better, Live More with Dr Rangan Chatterjee kan findes på Spotify og Apple Podcast.

Sex & Selvudvikling med Joan Ørting

Cover af Sex & Selvudvikling med Joan Ørting
Sex & Selvudvikling med Joan Ørting / Foto: Podimo

Sundhed er også sex og at være tilfreds i den sex, man har. I podcasten Sex & Selvudvikling med Joan Ørting deler den erfarne sexolog Joan Ørting ud af al sin viden om sex og selvudvikling. Joan Ørting har længe været hele Danmarks sexolog. Hun har bl.a. udgivet flere bøger om emnet og har også startet sin egen sexolog uddannelse.

I podcasten diskuteres der stort set alt om sex, intet er forbudt. Sex er sjældent kun sex, og derfor er der også fokus på forhold, og hvordan man er god i et forhold. Det er f.eks. her, selvudvikling kommer ind i billedet, for hvornår er man klar til at være i et fast forhold – og bliver man nogensinde klar.

Ørting har ofte svaret på det hele, og hun deler gerne ud af egne erfaringer, både når det kommer til sex og forhold. Emnerne spænder vidt fra konkrete sex- og kærlighedsemner til de lidt mere komplekse emner om selvudvikling og forhold.

Du kan finde podcasten Sex & Selvudvikling med Joan Ørting eksklusivt på Podimo.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Mænd der ødelægger kvinder’ er en grusom fortælling, man ikke lige glemmer

LÆS OGSÅ: 5 podcast du bør høre, hvis du elsker film og serier

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like