Bonusviden og bagland: De officielle podcast-kompagnoner til tre serie-mesterværker

Foto: Podimo

Vi guider dig til tre officielle serie-podcasts som inviterer dig med i hulen, giver dig fascinerende insider-viden og sjove anekdoter om skuespillerne og produktionen. 

Det er blevet populært at lave officielle podcasts til de store flotte Hollywood-serier. Og det er rigtig gode nyheder for os, som bare vide alt om baglandet bag de storslåede fortællinger.

Serie-podcasts tager os i hånden og sætter os ind i tankerne, inspirationen og processerne bag værkerne. De giver mulighed for at få et mere fuldendt billede af de tryllebindende skildringer og deres karakterer, symbolik og referencer. 

LÆS OGSÅ: 30 podcasts du bør høre: Din guide til den uendelige podcast jungle

Vi har derfor lavet en lille guide til tre underholdende og dybt fascinerende podcasts, som er de officielle kompagnoner til tre fantastiske serier, der virkelig har sat sit præg på serie-landskabet de seneste par år.

The Crown: The Official Podcast

Foto: Podimo

Hvem var så grov og sjofel i virkeligheden, at de blev nødt til at nedtone det i serien for, at seerne ville finde karakteren overbevisende? Hvilken skuespiller havde en seance med en clairvoyant for at søge tilladelse til at portrættere den afdøde? Det er kun få af de mange spændende ting, der bliver afsløret i The Crown: The Official Podcast.

I denne podcast kan du høre værten, Edith Bowman, dykke langt ned i skabelsen af Netflix’ royale hit-serie. Bowman diskuterer hvert afsnit med en person, der har spillet en nøglerolle i det pågældende afsnit.

LÆS OGSÅ: Podcast: The West Wing Weekly er fremragende nørderi for WW-fans

Gæstelisten tæller bl.a. stjerneskuespillere som Gillian Anderson (Margaret Thatcher), Olivia Colman (Dronning Elizabeth), researchere, kostumeansvarlige, samt skaberen og manuskriptforfatter Peter Morgan. 

The Crown: The Official Podcast starter fra sæson 3, og indeholder på stående fod tredje og fjerde sæson. Et afsnit varer typisk 30-40 minutter.

Derfor skal du høre The Crown: The Official Podcast

Ønsker du et mere detaljeret og autentisk billede af de begivenheder, personer og historier, der bliver portrætteret på The Crown, så er denne podcast absolut din tid værd. 

Du vil få indblik i The Crown-holdets intense og dybdegående research, og få svar på nogle af de brændende spørgsmål om, hvad der er virkelighed og hvad der er fiktion. Du vil også høre om skabernes og skuespillernes research og overvejelser bag deres portrætteringer af den royale familie.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: De royale fløjlshandsker er taget af i ‘The Crown’ sæson 4

Lyt til The Crown: The Official Podcast for at få den ultimative The Crown-kompagnon, der giver dig al den underholdende bonusviden om produktionen og historierne bag en af de mest populære serier i vor tid. 

The Chernobyl Podcast

Foto: Podimo

Hvis du også blev dybt opslugt af HBO’s rørende og intense skildring af den tragiske atomkraftulykke i Ukraine i 1986, så er The Chernobyl Podcast lige noget for dig. 

I denne officielle Chernobyl podcast, kan du høre skaber, manuskriptforfatter og administrerende producent på serien, Craig Mazin, og NPR-værten Peter Sagal, diskutere de sande historier, der formede seriens scener, temaer og karakterer. 

I løbet af podcasten hører vi spændende og uddybende kommentarer fra Chernobyl instruktøren Johan Renck og produktionsdesigneren Luke Hull.

LÆS OGSÅ: Kærestetid: 5 film og serier I kan se sammen i foråret 

The Chernobyl Podcast indeholder seks afsnit på ca. 45 minutter, som hver dykker ned i seriens tilsvarende afsnit. Du får også et bonusafsnit med den dygtige skuespiller Jared Harris, som spiller hovedrollen Valery Legasov.

Derfor skal du høre The Chernobyl Podcast

The Chernobyl Podcast er guf for dig, som blev dybt betaget af Chernobyl, og nu sidder med en trang til at dykke endnu længere ned i den gribende historie. Podcasten er spækket med fascinerende informationer, og Mazins enorme viden og dybtfølende passion for emnet er oplysende og medrivende. 

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Chernobyl

Lyt til The Chernobyl Podcast for at få en dybere forståelse for personerne og begivenhederne portrætteret i HBO-serien, samt de mange fascinerende aspekter af den tragiske atomkraftulykke som ikke blev inkluderet i miniserien. Du vil ikke blive skuffet.

Lovecraft Country Radio

Er du én af de mange mennesker, som blev taget med storm af HBO’s gyser/drama-serie Lovecraft Country, så er Lovecraft Country Radio den forlængelse, du aldrig vidste, du havde brug for.

Forfatter og underviser Ashley C. Ford og manuskriptforfatter på Lovecraft Country, Shannon Houston, tager dig på et deep-dive ned i tematikkerne, detaljerne, symbolismen og følelserne i hvert afsnit af Lovecraft Country.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Lovecraft Country fremstiller hvide mennesker som monstre3 hurtige om Lovecraft Country

I løbet af podcasten har værterne spændende diskussioner med showrunner Misha Green, Jurnee Smollett (Letitia), Aunjanue Ellis (Hippolyta) og Jamie Chung (Ji-ah). Hvert afsnit er spækket med dybdegående samtaler om racisme, forholdet mellem gyser-genren og sort kultur, samt hvordan Lovecraft Country er forbundet til samfund og kultur i dag. 

Lovecraft Country Radio indeholder ti afsnit i alt, som varer mellem 45 minutter til en time hver. 

Derfor skal du høre den

Lovecraft Country Radio er oplagt for dig, som gerne vil have den fulde analyse af de mange symboler og referencer, Lovecraft Country indeholder.

LÆS OGSÅ: 5 succesfulde film og serier, der er inspireret af bøger

Ford og Houston har en vedkommende, varm og underholdende ping-pong, der gør dem rigtig hyggelige at høre på. De forstår at diske op med spændende og skarpsindige diskussioner, der naturligt udspringer fra serien.

Lyt til Lovecraft Country Radio for at dykke ned i inspirationen, symbolismen, temaerne og tankeprocessen bag den storslåede HBO-serie. Du kan forvente at blive klogere på både Lovecraft Country og den større kulturelle kontekst, serien befinder sig i. Et oplagt lyt til alle, der ønsker at få det hele med af Lovecraft Country.

LÆS OGSÅ: Fik du aldrig læst dem? 10 klassikere du kan lytte til

LÆS OGSÅ: Se dem sammen: 10 film og serier I bør se i foråret 2021

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like