Anmeldelse: ‘Ubegribeligt’ sætter tankerne i gang

Ubegribeligt / Huxi Bach / Foto: DR Lyd

Hvad har Jesus, Kim Jong Un og selvmordsmyrer til fælles? Alle tre er på hver sin måde ubegribeligt. Huxi Bach prøver at forklarer det, vi ikke helt kan forstå i podcasten ‘Ubegribeligt’.

Ubegribeligt kommer omkring de emner, som de fleste finder ubegribelige. Emnerne er dog ikke kun de filosofiske og komplekse emner, som døden og liv i rummet. Emner som Jesus og svampe, der burde være til at forstå, kommer også under behandling.

Om det er Jesus, Kim Jong Un, atomkrig eller tid, bliver man som lytter taget igennem det udvalgte ubegribelig emne, så det bliver lidt mere begribeligt. Efter et enkelt afsnit føler man sig klogere og måske endda mere nysgerrig på emnet.

Efter at have hørt afsnittet om tid, sidder jeg stadig og tænker på, hvordan tiden går hurtigere, når du er i toppen af Eiffeltårnet, end hvis du står nede på jorden. For mig stadig ubegribeligt.

Huxi er en perfekt guide ind i det ubegribelige

Jeg er fan af Huxi Bach, både som tv- og radio/podcast vært. For mig passer han perfekt som lytterens guide ind i de ubegribelige emner. Huxi fremstår nemlig selv som nysgerrig på, hvad der er ubegribeligt, og bliver sammen med lytteren både overrasket og fascineret.

Ubegribeligt lover meget i sin titel og vækker enten nysgerrighed eller virker intimiderende. Huxi formår dog, med sit velkendte glimt i øjet, at gøre det ubegribelige både spændende og underholdende og skaber plads til smil, selv ved alvorlige emner.

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Podcast anbefaler: 3 podcasts du skal høre i juli

Huxi er ikke bange for at stille de spørgsmål, man som lytter sidder med. Som vært er han god til at konkretisere og gøre emnet håndgribeligt, hvis eksperternes ekspertise bliver lidt for kompleks. En guide, som er nødvendig, når man behandler ubegribelige emner.

Hvornår er noget ubegribeligt?

Man kan stille sig selv spørgsmålet; “hvad er ubegribeligt?”. Og hvis noget er ubegribeligt, kan et podcast afsnit på 45 minutter så gøre det mere begribeligt?

Ikke alle emner blive mere begribelige efter 45 minutter, men det er heller ikke meningen med podcasten. Man bliver som lytter klogere og forhåbentlig mere nysgerrig på, hvordan verden fungerer. Ubegribeligt tager ikke kun fat om ubegribelige emner, men finder vinkler til velkendte emner, der virker helt ufattelige.

Kan man finde de ubegribelige vinkler, kan et emne som svampe eller myrer sagtens blive interessante.

Eksperter med passion og stærke formidlingsevner

I hvert afsnit af Ubegribeligt sidder Huxi med en ekspert på det ubegribelige emne. Eksperter der alle ved en masse om deres emne. Man kan mærke en passion og en formidlingsglæde i hver enkelt ekspert.

Eksperterne består blandt andet af journalisten Mads Brügger, der passioneret og kompetent fortæller om Kim Jong Un, Nordkoreas leder. Brügger har flere gang været i Nordkorea og er med sin journalist baggrund en fantastisk formidler.

LÆS OGSÅ: Månedens tip: Gode samtalepodcasts

Du vil også møde den anerkendte astrofysiker Tina Ibsen, som passioneret og livligt fortæller om, hvorvidt der er liv i rummet. Om der er liv eller ej, er begge scenarier bestemt ubegribelige.

Eksperterne giver en dybde til emnerne og skaber en kæmpe troværdighed til podcasten. Det ændrer podcasten fra ren underholdning, til også at være informerende. Når man har hørt et afsnit, har man lært noget nyt, og hvem vil ikke gerne lære noget nyt?

Alle kan være med

Ubegribeligt har et simpelt koncept, som man har hørt før. En vært og en ekspert. I Ubegribeligt fungerer konceptet endnu engang. Det skyldes især Huxi Bach som vært. Hans nysgerrighed gør, at podcasten fremstår mere som en samtale end et interview. Derfor føler man sig som lytter mere engageret i indholdet.

LÆS OGSÅ: Sommerens podcast anbefalinger

Podcasten Ubegribeligt er ikke bare underholdende tomme kalorier. Der er bid i emnerne og de giver et godt skud protein til hjernen. Ubegribeligt har ikke opfundet den dybe tallerken. Det er en velfungerende podcast, hvor man ikke behøver at høre alle afsnit, man kan sagtens vælge de emner man selv finder interessante.

Du kan høre Ubegribeligt på din gåtur, mens du vasker op eller hvis du bare skal slappe af på sofaen.

Fakta om ‘Ubegribeligt’

  • Vært: Huxi Bach
  • Varighed: 45 minutter
  • Land: Danmark
  • Producent: DR
  • Streamingtjeneste: Apple Podcast, DR Lyd, Spotify og Podimo

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Statsministeren Spørger’, men vi vil hellere høre hende svare

LÆS OGSÅ: Månedens tip: Gode podcasts om historie

Total
17
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like