Anmeldelse: ’Tiden’ kan med fordel være din nye nyhedspodcast

Cover tiden podcast
Tiden / Foto: DR

Podcasten ‘Tiden’ leverer en ny mulighed for, at lytteren kan orienteres om verdens tilstand på et globalt og lokalt plan.

DR har udvidet deres podcastsortiment med en frisk nyhedspodcast, der har fået tildelt titlen Tiden. Fem dage om ugen tager værten Simon Stefanski lyttere i hænderne og beriger en med et dagligt indblik i tre aktuelle nyheder.

Med Tiden i ørene håber podcasten på at orientere lyttere om verdens status, så du er bedre klædt på til dagens start. Men er Tiden overhovedet relevant, når der allerede eksisterer andre populære nyhedspodcasts som f.eks. Genstart?

Fra globalt til lokalt

Da jeg så, at DR havde produceret en ny nyhedspodcast, var det svært ikke at tænke, hvorvidt Tiden kunne levere noget nyt til bordet. Men allerede fra første afsnit overraskede Tiden mig med dens friske podcastpræmis.

Hver episode behandler tre nyheder, der bevæger sig fra internationale grænser til de lokale områder, hvor de alle er forbundet af et fællesemne. Heriblandt har Tiden allerede behandlet nyheder som Ukraines nuværende tilstand, den finske statsministers debatterede fritid og ikke mindst fodboldklubben Jammerbugt FC’s konkurserklæring.

På sin vis leverer Tiden et velnuanceret nyhedsbillede til lytteren, da podcasten også finder plads til de mere lokale hændelser. Jeg synes, det er en fantastisk kvalitet, da de lokale nyheder sjældent får en tur i rampelyset. Som lytter kommer man virkelig hele verden rundt, hvilket ikke kunne være bedre.

LÆS OGSÅ: Årets 10 bedste podcasts indtil nu

Endvidere kunne man godt frygte, at podcasten ikke formår at dykke ned i hver nyhed, eftersom en episode højst varer 25 minutter. Det er heldigvis ikke tilfældet med Tiden, da podcasten bruger sin tid fornuftigt uden unødvendige gentagelser eller sidespor. Og med de tre nyheder i hvert afsnit, gør Tiden sig faktisk mere aktuel end andre nyhedspodcasts.

Men det er klart, at podcasten ikke kan levere den samme mængde detaljer som andre nyhedspodcast, der leverer én nyhed pr afsnit. Det ville ikke kunne lade sig gøre på 25 minutter. Så hvis man ikke har behov for at få alle nuancer på én nyhed, så er Tiden helt klart et godt bud.

Underholdende atmosfære

En anden kvalitet, jeg opdagede, da jeg hørte Tiden, er podcastens sans for at skabe et levende lydunivers. Under hver nyhed bliver der gjort brug af stemningsskabende lydeffekter, som supplerer til det pågældende indhold. Og med podcastens brug af eksperter og relevante medvirkende resulterer det i en fuldkommen lytteroplevelse. Det skaber en bevægende atmosfære for lytteren, som jeg sætter pris på, da det supplerer med et underholdningselement til podcasten.

På den måde skaber Tiden en sjov oplevelse, der resulterer i, at man holder fast til høretelefonerne. Alligevel er det værd at nævne, at Tiden leverer dagens historier på samme måde som Genstart. Men når det kommer til begge produktioners lydforløb, er der skruet mere op for lydeffekterne hos Tiden. Så hvis man sidder og har svært ved at vælge sin daglige nyhedspodcast, er det i sidste ende et spørgsmål om smag fremfor kvalitet.

Derudover er Simon Stefanski en stor del af, at Tiden er en god nyhedspodcast. Ikke nok med at hans fortællerstemmer er fangende, så udfører han jobtitlen som journalist til punkt og prikke. I løbet af episoderne kan lytteren opleve Stefanski stille alle de rigtige spørgsmål fra en objektiv vinkel, mens han simplificerer dagens nyheder for lytteren.

DR har hvert fald ikke taget en forkert beslutning, da de valgte Genstarts gamle vært, for han gør et fantastisk arbejde.

Genstart part to?

Men på trods af alle de rosende ord, så er det store spørgsmål, om Tiden er relevant, når Genstart eksisterer? Der er så mange muligheder for, at lytteren kan få sine daglige nyheder igennem et podcastformat, at Tidens fremkomst kan virke en smule overflødig.

Men selvom podcastproduktionerne deler sine ligheder, så er de ikke identiske. Eftersom begge podcasts har hver sine kvaliteter, bliver det afgjort af, hvilke behov lytteren har. Hvis man føler, at én historie er for lidt, samtidig med at man hungrer efter en underholdende nyhedsoplevelse, så er Tiden et godt bud. Men hvis man er ganske tilfreds med, hvad Genstart har at byde på, så er den oplagt.

For mit vedkommende opsøger jeg Tiden, når jeg skal have min daglige verdensopdatering, da de simpelt leverer tre historier ad gangen i stedet for én. På sin vis passer podcasten perfekt ind i min travle hverdag, når jeg skal indtage det daglige verdensbillede. Jeg kan heller ikke sætte en finger på noget, jeg vil ændre ved Tiden. Podcasten gør lige præcis dét, den skal uden problemer.

Fakta om ‘Tiden’

  • Vært: Simon Stefanski
  • Antal episoder: 4
  • Varighed: ca. 20 minutter
  • Dansk streamingplatform: Apple Podcast, Spotify, Podimo og dr.dk
  • Land: Danmark
  • Produktionsår: 2022

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Legendariske Mord’ er fortællinger, der gør historien levende

LÆS OGSÅ: De 5 bedste podcasts om sundhed og træning

Total
3
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like