Anmeldelse: ‘Mette & Magten’ er ikke så kontroversiel, som den ønsker at være

Cover Mette og Magten
Mette & Magten / Foto: Podtail

Podcasts om politik er der masser af. Mette & Magten er endnu en i rækken. Men podcasten lover dog mere end den kan holde.

Podcasten Mette & Magten påstår at være “Danmarks mest magt- og Mette-kritiske podcast”. En stor påstand for en podcast. Fokus i Mette og Magten er helt sikkert på Mette Frederiksen, og hvordan hun og hendes regeringen styrer Danmark.

Som grundprincip er Mette & Magten meget lig andre danske politiske podcast. Der bliver ugentligt gennemgået et aktuelt politisk emne, gerne i samarbejde med en ekspert på området. I denne podcast er vinklen så tydelig som det kan være: Hvordan er de politiske situationer Mettes skyld…

Saglig kritik

Mette Frederiksen har nu siddet som statsminister længe. Hendes regeringsperiode har været fyldt med store begivenheder, hvor ikke alle har været enige i de beslutninger, der er blevet taget. Det er blandt andet dette, som Mette & Magten rammer ind i.

Det er nemt at være kritisk overfor Mette Frederiksen, blandt de fleste medier er det den generelle holdning. Kritisk kan man nemt være. Den saglige kritik, der bunder i gode argumenter og god research, kræver dog lidt mere.

Når kritikken kommer fra værten Anne Kristine Cramon er den saglig. Argumenterne er blevet gennemarbejdet, og kritikken kan man som udgangspunkt forstå. Så langt, så godt.

Ikke en kontroversiel tilgang

At lave en magt kritisk podcast om Mette Frederiksen er ikke en unik tanke. Følger man bare lidt med i medierne, kan man sagtens mærke, at Mette Frederiksens popularitet ikke er stor i medierne. Derfor er en podcast, der kun har fokus på at kritisere Mette Frederiksen og hendes ét-partis regering ikke så kontroversiel som, Mette & Magten forsøger at være.

Konceptet om at være Danmarks mest magt- og Mette-kritiske podcast er helt sikkert et fokuspunkt som Mette og Magten prøver at leve op til. Det er dog en unødvendig tilgang at have.

LÆS OGSÅ: 3 podcasts, du skal lytte til på Podimo i august

Podcasten fungerer som en politisk podcast, og der er den en god en af slagsen. Den tager emner op, som er relevante og aktuelle, samt behandler dem på en saglig måde. Der er et stort fokus på regeringen og hvordan Mette sammen med hendes ministre styrer landet. Det er dog et fair fokus.

Med en saglig kritik og en tone og stemning, der ikke føles for Christiansborg-agtig, bliver man som lytter underholdt af de politiske emner.

God podcast, men ikke mere end det

Podcasten Mette & Magten er en god, politisk podcast. Den er ikke nyskabende eller unik i sin tilgang. Podcasten bidrager til det politiske indhold, som der allerede er en del af, men er alligevel sin egen.17

Mette & Magten er for dig, der gerne vil have dine politiske nyheder serveret på en underholdende måde, og hvor tonen ikke bliver for hård.

  • Vært: Anne Kirstine Cramon
  • Varighed: ca. 50 minutter
  • Land: Danmark
  • Producent: 24Syv
  • Streamingtjenester: Apple Podcast, Spotify og Podimo

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Hvor hører man til, når man er ‘Det forkerte barn’?

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Mænd der ødelægger kvinder’ er en grusom fortælling, man ikke lige glemmer

Total
11
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like