Anmeldelse: ‘Let’s Not Meet: A True Horror Podcast’ er ægte true crime-underholdning, som formår at favne de fleste lyttere

Foto: Let’s Not Meet: A True Horror/Podtail

Med sin afslappede, Ethan Hawke-lignende røst tager programvært, Andrew Tate, dig med på en rejse gennem uhyggelige, sande gyserhistorier fortalt af dem, som slap væk med livet i behold.

Denne anmeldelse er baseret på Let’s Not Meet: A True Horror Podcast sæson 6, afsnit 15-20. Men du skal endelig ikke snyde dig selv for at lytte til hele serien!

En velproduceret lydperle affødt af Reddit

Blandt adskillige true crime-universer i cyberspace findes Let’s Not Meet: A True Horror Podcast, som oprindeligt opstod i 2017, da vært, Andrew Tate, havde et ønske om at samle de mest interessante og gruopvækkende beretninger fra den populære Reddit-tråd, r/Let’s Not Meet, i lydformat.

LÆS OGSÅ: Fem podcastdokumentarer du ikke må gå glip af

Efter en kortvarig nedlukning genopstod podcasten i januar 2019, hvortil den officielle sæson 1 kan dateres. Podcasten er, trods de deler navn og en vis mængde indhold, dog ikke direkte associeret med r/Let’s Not Meet Reddit-tråden.

Præmissen for programmet er simpel, men stærk. Med nærmest terapeutisk, rolig røst læser Andrew Tate (som, foruden Let’s Not Meet: A True Horror Podcast, er aktuel som gæsteoplæser i den prisvindende The NoSleep Podcast) sande førstehåndsberetninger op. Disse er indsendt af lyttere, som slap levende fra alverdens former for oplevelser med skumle personligheder, de, for alt i verden, ikke ønsker at møde igen.

I skrivende stund er der 137 afsnit fordelt på 6 sæsoner.

Stærke beretninger ydes den fortjente opmærksomhed

Karakteristisk for Let’s Not Meet: A True Horror Podcast er den gennemgående afdæmpethed, som især vil være et godt match for den mere sensitive lytter, der let lader sig skræmme.

Sammenlignet med true horror-sværvægtere som YouTubes Corpse Husband og Mr. Nightmare, der ligeledes producerer adskillige oplæsningsvideoer med afsæt i beretninger fra Reddit, gøres der markant mindre brug af elementer som lydeffekter, (over)dramatisk stemmeføring og baggrundsmusik.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘The Devil Within’ er både en grusom og gennemarbejdet podcast

I Let’s Not Meet får ordene lov at stå alene, hvilket både er med til at demonstrere stor respekt for historiernes indhold og den finesse, hvormed Andrew Tate fra episode til episode udfører udvælgelsens kunst blandt stoffet.

Andrew Tates knusende ro er en af podcastens største forcer

I min bog scorer podcasten store point på at indeholde en lang række historier, som jeg – trods flere års kærlighed til både r/Let’s Not Meet og true horror-oplæsere på YouTube – ikke er faldet over før. Særligt historien Debbie om en ung piges årelange kamp med en voldelig stedmor, fra episode 16, har brændt sig ind på nethinden hos mig.

LÆS OGSÅ: 3 lydbøger du kan glæde dig til i august

Med en overskuelig længde på 5-10 minutter pr. historie vil podcasten med garanti være et hit hos dig, der elsker at lytte på farten eller blot foretrækker at lytte i kortere intervaller frem for en hel episode i én køre.

Andrew Tates måde at oplæse på er på én gang afslappet, jordnær og fængende. Jeg oplever selv, at jeg kan miste fokus på indholdet, hvis oplæseren eksempelvis har en meget karakteristisk dialekt, virker overdramatiserende eller har tendens til monotoni. Ingen af ovenstående gør sig gældende for Let’s Not Meet, hvilket i sig selv er lidt af en præstation.

Reklamer får uberettiget lov at stjæle fokus

Det største irritationsmoment, når man lytter til Let’s Not Meet: A True Horror Podcast, er uden tvivl, at den indeholder alt for mange reklameafbrydelser. De nyeste episoder afbrydes – i hvert fald hvis man, som jeg, lytter via Apple Podcasts – i gennemsnit fire gange med betalt indhold fra forskellige annoncører i op til to minutter af gangen.

LÆS OGSÅ: De bedste podcasts: hvad du skal høre lige nu

Selv om det med garanti er en stigende tendens for uafhængige pocastudgivere og andre i samme gren af mediebranchen at alliere sig med annoncører af økonomiske hensyn, kan et væsentligt antal afbrydelser virke både forstyrrende og irrelevant for lytteren.

Specielt, hvis der – som ved nogle tilfælde i de anmeldte episoder – reklameres for tjenester, som ikke er mulige at anvende i Danmark.

LÆS OGSÅ: Ny dokumentar dækker overgrebene i Det Svenske Akademi

Behovet for de mange afbrydelser kan give et fejlagtigt indtryk af, at der skal ekstra meget arbejde til at holde formatet kørende, hvilket måske i sidste ende vil resultere i, at lytterne i stedet tyer til et lignende, reklamefrit format. Til gengæld kan afbrydelserne anvendes positivt som naturlige pauser mellem hver historie.

Et velfungerende format, som formår at tilgodese den letskræmte horrorfan

Kort fortalt er Let’s Not Meet: A True Horror Podcast et horror-format, som fungerer, fordi de fleste typer lyttere kan være med. Serien tjener som en god introduktion til genren – specielt for de mere sensitive gyserelskere, som ofte bliver helt ‘glemt’. Garvede fans, der foretrækker hardcore slash, bør til gengæld styre langt uden om, hvis de vil undgå skuffelse.

LÆS OGSÅ: 5 lydbøger, der giver dig kuldegysninger (og kvalme)

Programvært Andrew Tate demonstrerer på én gang flair for både opdagelse af små, ukendte perler og nøje afstemt uhygge, hvori effekter og dramatisk stemmeføring er skrællet bort, så beretningerne får lov at stå alene – og det kan de sagtens bære.

Tate har med sin simple indgangsvinkel skabt et relatérbart format, som tager udgangspunkt i virkeligheden, og fungerer som en advarende fortælling mod hverdagens ikke altid så indlysende gru.

Fakta om Let’s Not Meet: A True Horror Podcast

  • Udgiver: Andrew Tate/Cryptic County Podcasts
  • Vært(er): Andrew Tate (samt lejlighedsvise gæsteværter)
  • Tjenester: Apple Podcasts, Spotify, Podtail, Amazon Music m.fl.
  • Afsnit: 137 episoder af omtrent 60 minutter hver fordelt på 6 sæsoner
  • Sprog: Engelsk

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: P1s ‘Kostskolen’ pakker ikke uhyrlighederne væk

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af ’Den Korte Podcast’ episode 1+2: “Kirsten Birgit-karakteren virker bedst på lyd”

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like