Anmeldelse: ‘Legendariske Mord’ er fortællinger, der gør historien levende

Cover Legendariske mord
Legendariske mord / Foto: Podimo

Legendariske mord er en podcast om de mord, der har ændret historien og personen bag. Kort fortalt er det en podcast for dig, der holder af historiefortælling.

Den eneste ting, som er sikkert i livet, er, at det slutter. Det er lige præcis slutningen af livet, som podcasten Legendariske Mord fokuserer på. I hvert afsnit gennemgår Ane Cortzen sammen med retsmediciner Jørgen Lange Thomsen mord, der har ændret historien.

Med et nyt mord i hvert afsnit, får man baggrunden om personen og hvad der leder op til det drab, som ændrer historien. Det er historiefortælling, der går i detaljen med slutningen.

Legendariske Mord giver lytteren en lille historietime i hvert afsnit. Som lytter skal man hellere være interesseret i historie frem for mord i sig selv.

Et historisk fokus

Igennem historien er der begået mange drab, som kan falde indenfor kategorien legendariske, så der er masser af indhold for podcasten. Der er for podcasten et klart fokus på den spektakulære person frem for et spektakulært drab.

Det er ikke fortællinger, hvor drabene får en til at tabe kæben. Det er i stedet fortællinger om drab, som har gjort noget for historien. Et legendarisk mord kræver ofte en legendarisk person og det er bestemt ikke ukendte personers mord, man som lytter bliver taget igennem.

I første afsnit af Legendariske Mord bliver mordet på Jesus gennemgået. Måske det mord, som de fleste i verden kender til og det mord, der har påvirket historien mest. Det første afsnit byder ikke kun på en bibelsk gennemgang af Jesus død på korset, men også en retsmedicinsk analyse af, hvordan Jesu genopstandelse kan forklares videnskabeligt.

Domineret af etos

Legendariske Mord er domineret af eksperter, og det giver podcasten en kæmpe styrke. Som man siger bliver historien skrevet af vinderne. Og en måde at videre ydmyge sin fjender på, er at gøre deres død pinlig. Harald Blåtands mord er én af de mordfortællinger, man kan sige ville ydmyge personen selv. Dette mord gennemgår de også i podcasten, så vi vil ikke spoile for meget.

LÆS OGSÅ: Månedens tip: Gode true crime podcasts

I fortællinger, hvor mordene enten lyder for voldsomme eller for usandsynlige, træder Jørgen Lange Thomsens ekspertise igennem. Han kan hurtigt fortælle om, hvorvidt et mord i virkeligheden kunne lade sig gøre, eller om myten har overgået virkeligheden.

Foruden at bruge Thomsens retsmedicinske ekspertise i en historisk kontekst, er hans ekspertise også bindeleddet til nutiden. Thomsens lange karriere har resulteret i mange obduktioner, og selv med mordet på Jesus kan Thomsen finde sammenligner til mord, der sker i dag.

En konkret og informerende gennemgang

Legendariske Mord er en podcast for alle, der har en interesse for historie og holder af god formidling. Ved hvert afsnit har jeg selv lært noget nyt, selv om de historiske personer jeg ellers selv troede, jeg kendte godt.

I podcasten formår de to værter at gøre historien interessant og relevant for nutiden. Podcasten er for dig, der gerne vil vide mere om de personer, der har ændret historien og yderligere, hvordan deres mord har en plads i historiebøgerne.

Alt i alt følte jeg mig godt underholdt af Legendariske Mord. Jeg lærer noget nyt i hvert afsnit både om mord, men også om historien.

Fakta om ‘Legendariske mord’

  • Vært: Ane Cortzen & Jørgen Lange Thomsen
  • Varighed: Ca. 30 minutter
  • Land: Danmark
  • Producent: Buddy Buddy
  • Streamingtjeneste: Podimo

LÆS OGSÅ: 3 podcasts, du skal lytte til på Podimo i august

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Forfulgt – af Danmarks største stalker’ holder sig selv tilbage

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like