Anmeldelse: ‘Jeg overlevede’ giver stof til eftertanke

Cover af podcasten jeg overlevede
Jeg overlevede / Foto: Podtail

Podcasten Jeg overlevede drager lytteren ind i overlevelseshistorier på en velproduceret måde, hvor den beskriver en hverdag, de fleste kun kan forestille sig.

Podimo er kendt for velproducerede podcasts og eksklusivt indhold. Podcasten Jeg overlevede er ingen undtagelse.

Podcasten har i tre sæsoner inviteret gæster ind til at fortælle om deres nærdødsoplevelse, samt hvilke psykiske men der har fulgt dem efterfølgende. I episoderne får lytteren indsigt i, hvordan gæsterne prøvede at få kontrol over situationer, som de på ingen måde kunne styre selv.

Jeg overlevede er en velproduceret podcast, der italesætter døden, når den er blevet en del af hverdagen.

En ukendt hverdag for de fleste

Jeg overlevede italesætter, hvilke tanker og følelser der følger både under og efter en dødoplevelse. De oplevelser, som gæsterne har haft, er meget forskellige, og indebærer alt fra naturkatastrofer og mordforsøg til tekniske ulykker og fatale tilfælde.

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Podcast anbefaler: 5 podcasts du skal høre i december

Dog har du højst sandsynligt hørt om gæsternes hændelser i nyhederne, da der er episoder, som blandt andet handler om skyderiet på Utøya og lavinen på Mon Blanc. Som lytter er det enormt spændende at komme tættere på ulykker og tragiske hændelser, der har gjort et stort indtryk på en førhen.

Yderligere åbner podcasten døren op for, hvad der sker, når menneskets overlevelsesinstinkt sparker ind, samt hvordan man håndterer følelserne, når kaosset har lagt sig.

LÆS OGSÅ: Fem podcastdokumentarer du ikke må gå glip af

Man bliver draget ind i gæsternes emotionelle stadier, hvor de konstant var på autopilot for at komme igennem dagen. Derudover åbner gæsterne op for, hvordan det føles at gå fra at være tørstig efter eventyr til at være ekstra forsigtig med at hoppe ud i nye oplevelser.

Hvis du er lidt mere til alvorlige emner, så er Jeg overlevede lige noget for dig.

Velproduceret og fangende

Yderligere fanger podcasten lytteren med velovervejede lydeffekter og velproducerede elementer. Før det første har værten Steen Jørgensen en god fortællerstemme, som bidrager med kontekst til dødoplevelserne, der tales om.

Jeg overlevede giver ligeledes enormt meget plads til, at de modige ofre kan fortælle deres historie, som de ser den. Endvidere formår podcasten at give lytteren svar på alle spørgsmål, hvilket er enorm imponerende, da hver episode blot varer 30 minutter.

LÆS OGSÅ: De bedste podcasts i 2021

Ud over ovenstående kreerer podcastens lydeffekter visuelle billeder i lytterens hoved af hændelserne, mens man samtidig bliver opslugt af ofrenes overlevelseshistorier.

Jeg overlevede er én af de mest velproducerede podcasts, jeg længe har hørt, som hverken spilder lytterens tid eller bruger overdrevne effekter.

Kunne ikke stoppe med at lytte

Første aften jeg besluttede mig for at høre Jeg overlevede, kunne jeg nærmest ikke pause for podcasten igen. Det er uden tvivl én af de bedste podcasts, der har krydset min vej længe.

Jeg overlevede er en virkelig gennemarbejdet og vigtig podcast om, hvordan det er at stå ansigt til ansigt med døden. Podcasten åbner døren op for en ny verden, hvor konfrontation med døden minder én om, at udødelighed ikke eksisterer. Podcasten sætter ligeledes ord på, hvordan det er at kæmpe for sin overlevelse, selvom ens chancer ikke ser lovende ud.

LÆS OGSÅ: Top 5: Podcasts du kan lytte til i en travl hverdag

Dette er højt sandsynligt ikke noget enhver lytter kender til. Men disse følelser er en del af gæsternes hverdag, hvilket hindrer dem i at leve deres liv. På den måde er podcasten utrolig samfundsvigtig, da den giver en forståelse af, hvordan ofre har det efter deres traumatiske oplevelser.

Hvis du er lytter hos Podimo, er podcasten helt klart værd at tilføje til dit bibliotek. Med dens produktionsstil og ugenkendelige dødsfortællinger fanger den lytteren, hvor det er svært ikke at afspille næste episode. Især afsnittende om Utøya, gidseltagning og lavinen på Mon Blanc gør et indtryk på lytteren og er en kæmpe anbefalinger herfra.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ´På Stribe´ er af anden kaliber

LÆS OGSÅ: Top 10: De bedste lydbøger på streamingtjenesterne lige nu

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like