Anmeldelse: ‘I stolen hos Henri’ – Fra Kesi og Kidds fest på Bornholm til Nagieb Khajas tid som gidslel hos Taliban

I stolen hos Henri / Foto: Podimo

‘I stolen hos Henri’ giver plads til vidt forskellige fortællinger. I podcasten inviteres alskens gæster ind til en snak om, hvad netop de har på sinde.

I stolen hos Henri er en dansk podcast, der dykker ned i forskellige fortællinger, fortalt af diverse gæster, om alt du kan forestille dig – og mere til. Henri er en herreklip- og barbersalon i København, og værten Wilhelm Østergaard er én af de barberer, der arbejder hos Henri.

Podcastens præmis er, at tidligere kunder, eller andre gæster med en vild fortælling, bliver inviteret ind i salonen til en gratis klipning, mens de videregiver deres historie.

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Podcast anbefaler: 3 podcasts du skal høre i marts

Historierne kan både være vanvittige, rørende og barske. Der inviteres derfor til et bredt spekter af følelser, når man træder ind i I stolen hos Henris univers.

Kidd og Kesi på Bornholm

I én af episoderne er det rapperne Kesi og Kidd, som er inviteret ind til en klipning. Historien, de deler, er om en sommer, hvor de rejste til Bornholm for at optræde og fejre en fælles vens fødselsdag. En uskyldig fødselsdagsfest udvikler sig dog hurtigt til en flere dages lang og ekstrem fest.

Jeg har valgt at fremhæve denne episode, fordi den fangede min opmærksomhed – blot ud fra titlen. Nok fordi de er nogle store navne, og at jeg har lyttet meget til deres musik. Men deres historie fangede mig også.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Jeg vil gerne skilles fra ‘Skilsmissen’

Både fordi jeg syntes, det var interessant at høre om kunstnernes liv fra en ny og uvant setting, men også fordi deres historie var så langt ude og overdrevet, at man bare måtte høre den færdig.

Da jeg havde hørt hele afsnittet, sad jeg tilbage med følelsen af, at de danske rap-artister faktisk lever livet, nøjagtigt som de beretter i deres sange.

88PRJCT – til Danyaal og Stefan

Den episode, der rørte mig allermest, var fortællingen om streetwear-mærket 88PRJCTs opstandelse. En fortælling fortalt af en mor, der mistede sin unge søn på tragisk vis, og om hvordan hun nu har valgt at føre hans drøm, om at designe tøj, ud i verden.

Jeg er et menneske, der normalt godt kan lide at tøffe rundt og lave andre ting, når jeg lytter til podcast. Men da jeg lyttede til episoden om 88PRJCT, sad jeg helt stille i min sofa, uden at foretage mig noget, fra jeg trykkede start, til at afsnittet var slut.

LÆS OGSÅ: Kvindernes Internationale Kampdag: 5 fremragende podcasts om stærke kvinder

Kvindens smukke og triste beretning rørte mig dybt, og jeg måtte flere gange tage mig selv i at tørre tårer af mine kinder. Afsnittet handlede både om sorg, velgørenhed, intuition og kærlighed. Og hvis du er typen, der nemt bliver følelsesmæssigt påvirket eller har let til tårer, vil du nok blive påvirket af denne fortælling.

Jeg vil derfor anbefale, at man ikke lytter til afsnittet et sted, hvor man føler sig begrænset (f.eks. i offentlig transport).

Kidnappet af Taliban

Et andet afsnit er decideret uhyggeligt – men også rørende. Fortællingen er fortalt af journalisten Nagieb Khaja. Han beskriver en tid i sin karriere som krigskorrespondent, som man ikke ønsker for sin værste fjende, og som alt for få mennesker slipper levende fra.

Khaja blev nemlig kidnappet af Taliban tilbage i 2008, sammen med sin fotograf, da de dækkede krigen i Afghanistan. Hans oplevelser, tanker og uvisheden om, om der også var en dag for ham i morgen, løb mig koldt ned ad ryggen.

LÆS OGSÅ: 5 oversete og absolut anbefalelsesværdige podcasts lige nu

Den frygt og uvished, der er beskrevet i episoden, er hårrejsende og giver svedige håndflader. Derfor vil jeg anbefale, at man lige husker sig selv på, at han stadig er i live, i og med han selv fortæller sin historie, inden man trykker start. Jeg tog nemlig mig i selv i at blive så opslugt, at jeg tænkte ”mon de klarer den?” op til flere gange.

Mange forskellige følelser at tilbyde

I Stolen hos Henri bliver man budt på mange forskellige følelser. Kidd og Kesi på Bornholm, 88PRJCT – til Danyaal og Stefan og Kidnappet af Taliban er kun få ud af mange episoder, og der kommer stadig nye hver uge.

Personligt synes jeg, at det er et velfungerende koncept, at man bliver kastet ud i så mange uvisse og forskellige historier og følelser. Men hvis jeg tager mere kritiske briller på, kan jeg også se ulemper ved netop dette.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Det ukendte’ er jagten på et genfærd, der ikke ender som forventet

For ofte når man lytter til en podcast uge efter uge, er det for at opnå en specifik viden eller fremkalde sig en bestemt følelse indeni – en af grundpræmisserne ved konceptet af en serie er kontinuerligheden.

Men i denne podcast er det mere uvist, hvad man kaster sig ud, frem for eksempelvis podcastserier som Genstart eller Mads og A-holdet, hvor man ved hvad man går ind til. Omvendt kan overraskelsespræmissen for I stolen hos Henri måske netop være dét, man køber inde på som lytter.

Personligt synes jeg, at det fungerer rigtig godt at træde ind i et samlet univers, der skaber rum og talerør for vidt forskellige beretninger og skæbner. Derfor synes jeg, at denne podcast er værd at give et lyt.

Info om ‘I stolen hos Henri’

  • Vært: Wilhelm Østergaard
  • Antal episoder: 10 (i skrivende stund)
  • Varighed: cirka 30 minutter
  • Land: Danmark
  • Premieredato: 1. januar
  • Streamingtjeneste: Podimo, Apple Podcast mm.

LÆS OGSÅ: 5 film og serier vi savner gode podcasts om

LÆS OGSÅ: ’Fries Before Guys’: Derfor er vi vilde med Nanna og Jose

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like