Anmeldelse: I ‘Følsom – med Charlie og Jean’ er der plads til alle slags følelser

Cover Følsom med Charlie og Jean
Følsom med Charlie og Jean / Foto: Podimo

Med podcasten Følsom – med Charlie og Jean er det muligt at tale om alle følelser, både de gode og dårlige. De to værter skaber et sikkert rum for alle, også dem selv.

Den klassiske brevkasse har fået en version 2.0 i podcasten Følsom – med Charlie og Jean. I podcasten besvarer de to værter henvendelser fra lytterne. Henvendelserne handler typisk om følsomme eller mere nærgående emner.

Hvert podcast afsnit omhandler en ny lytterhenvendelse og foruden at besvare spørgsmålet, taler de to værter også lidt mere indgående om det emne, lytteren gerne vil have et svar på. Følsom – med Charlie og Jean er en podcast, hvor der åbnes helt op for følelserne, og hvor man ikke skal være bange for dem. Her bliver der både talt om afhængighed, social angst, ensomhed m.fl.

Værter med unik livserfaring

Podcasten har to værter: Charlie Shiferaw Chrie og Jean von Bade. De har hver især ret unikke og vidt forskellige baggrunde.

Charlie er 25 år. Hans etiopiske forældre flygtede fra krig, men han voksede selv op i Ringsted. Han har været forbi hip hop miljøet, da han i en periode var rapper, indtil han tog sin master i psykologi. Han er blevet populær på b.la. mediet Tik Tok, hvor han deler ud af sin viden indenfor psykologien.

LÆS OGSÅ: 3 podcasts, du skal lytte til på Podimo i september

Jean er 45 år og var i 90’erne og 00’erne kendt som festkongen af København. At være festkonge i to årtier i København kræver ikke kun en festlig personlighed. Jean har bl.a. været i misbrugsbehandling for både stoffer og alkohol efterfølgende. Han har nu vendt sit liv og er blevet uddannet som psykoterapeut og misbrugsbehandler.

Det er værd at kende de to værters baggrunde. For kombinationen af deres viden og personlige erfaring gør dem i stand til at give gode råd om følelser, relationer og mentalt helbred. Samtalerne bliver således meget følsomme og kommer tæt på dem selv som personer, da de er ikke bange for at fortælle, hvem de er, hvilke fejl de selv har begået og hvad de har lært af dem.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Hvor hører man til, når man er ‘Det forkerte barn’?

Charlie fortæller bl.a. om den jalousi, han har følt overfor sin handicappede storebror. Hvordan han har følt, at han manglede opmærksomhed og anerkendelse fra sine forældre. Det er noget, han har det dårligt med, da hans storebror selvfølgelig har brug for mere hjælp.

Her bidrager Jean med tankegangen, at man altid kan finde nogle, der har det værre. Men det betyder dog ikke, at man ikke selv kan have problemer. Selvom der er børn, som er sulter, er det okay selv at have brug for hjælp og føle man har problemer.

Tør tale om følelser

Følsom – med Charlie og Jean er præcis det. En følsom podcast. Her skal man ikke være bange for sine følelser og bestemt ikke være bange for at tale om dem. Der er plads til alle slags følelser.

Brevkassen er for alle, der står med et dilemma, problem eller bare gerne vil have en smule hjælp, til det man lige står og tænker på. Selvom man ikke selv har sendt en henvendelse ind, taler Charlie og Jean meget bredt om de emner henvendelserne handler om. Man kan derfor godt finde inspiration og hjælp, uden selv at bidrage.

I et afsnit om afhængighed, hvor musikeren Pharfar er gæst, er det både en snak om afhængighed i “traditionel” forstand, men også andre former for afhængighed, f.eks. et rus man søger, om det er via stoffer, eller bare at gøre andre glade, og hvad der så sker ved en, når man ikke kan opnå denne rus.

Et frisk pust til brevkassen

Brevkasse-formen, som man så godt kender fra diverse blade og aviser, er gået lidt i glemmebogen. Med Følsom – med Charlie og Jean har brevkassen fået en ny tur. Med fokus på følelser og de følsomme emner har brevkassen også sit helt klare og unikke fokus.

Hvad der især gør denne brevkasse speciel, er dog de to værter. Hvad end de bliver stillet overfor af spørgsmål, både fra unge og gamle, kan de svare reflekterende og ærligt. De svarer endda uden, at det bliver belærende, men mere som en god ven, der hjælper på vej. En god ven, som også har en kæmpe viden og masser af livserfaring.

Fakta om ‘Følsom – med Charlie og Jean’

  • Vært: Charlie Shiferaw Chrie og Jean von Baden
  • Varighed: Ca. 30 minutter
  • Land: Danmark
  • Producent: Podimo
  • Streamingtjeneste: Podimo

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Fodbold var bedre i 90’erne’ er kæmpemæssig fodboldnostalgi

LÆS OGSÅ: De 5 bedste podcasts om sundhed og træning

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like