Anmeldelse: Hvor hører man til, når man er ‘Det forkerte barn’?

Det forkerte barn cover
Det forkerte barn / Foto: DR

At føle sig forkert er en følelse, mange kender til, men hvordan er det rent faktisk at være et forkert barn? ‘Det forkerte barn’ er Marcus’ historie, om ikke bare et føle sig forkert, men faktisk at være det.

Det forkerte barn er en podcast, der ikke afsløre særligt meget i sin titel. Men alligevel vækker titlen en interesse hos lytteren.

Kort sagt er podcasten Det forkerte barn fortællingen om Marcus. Marcus kan ikke lide sit spejlbillede og føler sig anderledes i forhold til resten af sin familie. Han bliver mobbet i skolen og føler, der er noget, som holdes hemmeligt for ham.

LÆS OGSÅ: Månedens tip: Gode true crime podcasts

Følelsen af at være forkert kan være mange ting, og i denne podcast går der et stykke tid, før man faktisk finder ud af, hvorfor Marcus er “forkert”. Podcastserien er på sin vis bygget op omkring Marcus’ oplevelse med at være et forkert barn. Man kan som lytter dermed sætte sig ind i de oplevelser, Marcus har haft.

At være forkert

Hele første afsnit af serien ved man ikke, hvorfor Marcus er “forkert”. Man bliver som lytter taget igennem Marcus’ barndom, mens man bliver oplyst om forskellige episoder, hvor det er tydeligt, at Marcus ikke er det, han skal være.

I andet afsnit får man endelig hemmeligheden at vide. Man ved nu, hvorfor Marcus er “forkert”.  På samme måde får Marcus først som 10-årig at vide, hvorfor han føler sig forkert. Der er sket et bytte på en fertilitetsklinik i Århus. Marcus’ forældre er biologisk set ikke hans forældre. Det er derfor, han ser så anderledes ud end dem. De har ikke samme hårfarve, øjenfarve eller hudfarve.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Forfulgt – af Danmarks største stalker’ holder sig selv tilbage

Efter afsløringen vil Marcus finde sig selv, fortæller han i tredje afsnit. Et afsnit, der er fyldt med op og nedture, og hvor lytteren bliver taget med i den del af Marcus’ fortælling, hvor alt går galt.

Det sidste og fjerde afsnit er, hvor Marcus er i livet nu, og hvor Marcus’ fortælling om at være det forkerte barn slutter. Marcus er ikke længere “forkert”. Han har endelig fundet sin plads, hvor han føler sig rigtig.

En podcast, der holder på spændingen

Jeg indrømmer, at jeg igennem første afsnit var mere irriteret, end jeg var fascineret eller spændt. Jeg ville gerne vide, hvad der gjorde Marcus til Det forkerte barn, og jeg ville vide det med det samme.

Når jeg har tænkt over det, er det den samme følelse, Marcus har haft som barn. Jeg vidste, Marcus var “forkert”, det fortæller titlen mig, men ikke hvordan han var forkert. Det er den samme følelse, som Marcus må have følt. Han kunne se, at noget var forkert, men fik intet at vide.

LÆS OGSÅ: 5 podcasts du skal høre, hvis du nyder autentiske fortællinger

Efter at have lyttet til hele podcastserien og reflekteret lidt over den, forstår jeg, hvorfor jeg skulle hives igennem et helt afsnit, uden at få noget af vide. Den lille detalje gør for mig podcasten helt fantastisk. Det er en detalje, som man først opdager senere, men bestemt en god detalje, der giver en dimension til fortællingen.

Det forkerte barn er en god podcastfortælling, bedre end jeg havde forventet og den leverede langt over mine forventninger.

Fakta om ‘Det forkerte barn’

  • Vært: Sara Røjkjær Knudsen
  • Varighed: 4 afsnit
  • Land: Danmark
  • Producent: DR LYD Dokumentar og Krimi
  • Streamingtjeneste: DR LYD, Apple Podcast, Spotify og Podimo

LÆS OGSÅ: Sommerferieguide: De mest populære podcasts på Podimo lige nu

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Spiralkampagnen’ er et mørkt kapitel i Danmarkshistorien

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like