Anmeldelse: ‘Forfulgt – af Danmarks største stalker’ holder sig selv tilbage

Forfulgt af Danmarks største stalker / Foto: TV2 Østjylland

Medina, Anne Linnet og Svend Brinkmann har alle været udsat for stalking. Men Danmarks største stalker er ikke en kendis stalker, det er en familiefar der ikke vil lade sin ekskone være i fred.

‘Forfulgt – af Danmarks største stalker’ er fortællingen om Thomas og Maries ægteskab, der ikke har en lykkelig slutning. I podcastseriens fire afsnit bliver lytteren oplyst om, hvordan Thomas udvikler sig til at være Danmarks største stalker. Vær opmærksom på, som der også understreges i podcasten, at sagen handler om den største stalker – ikke den værste eller voldeligste.

LÆS OGSÅ: 3 podcasts om ufattelige svindelsager

I podcastserien får vi fortællingen om, hvordan Marie og Thomas mødte hinanden, hvordan deres forhold udviklede sig, hvordan stalkingen begyndte og hvordan den tog til efter deres skilsmisse.

Foruden historien om Marie og Thomas, forsøger journalisten, Irene Nørgaard, at undersøge stalking som fænomen og som lovovertrædelse, og hvordan politiet arbejder i sådanne sager.

Prologen lover godt

TV2 Østjylland, der står bag podcastserien, har fundet en god historie. Historien viser sig at komme tættere på, end hvad man normalt forventer. Allerede i prologen, afslører værten Irene Nørgaard, at både Thomas og Marie er tidligere kollega og har arbejdet hos TV2 Østjylland, hvor Irene stadig arbejder.

Denne afsløring fangede mig med det samme. Med en relation til både offer og krænker, havde jeg høje forventninger til fortællingen, hvor personlig den kunne blive og hvor tæt man kunne komme på.

Jeg havde sat højere forventninger end podcasten kunne indfri. Stalking er et sårbart emne, som kan være hårdt at fortælle om, men jeg frygter, at kollega-forbindelsen mellem journalisten, offer og krænker skader mere end den gavner.

Aktuelt emne

Siden loven om stalking blev underskrevet i 2021, har stalking ofre endelig fået en mulighed for at gøre noget overfor deres krænkere. Som podcasten også nævner, er det dog stadig ikke helt klart, hvad politiet kan gøre rent lovmæssigt.

LÆS OGSÅ: Derfor elsker vi podcasts om den kriminelle underverden

I podcasten deler Marie ikke kun sin fortælling om selve stalkingen, men også hvordan Østjyllands Politi behandlede hendes sag. For selvom Thomas allerede i 2019 får sit første tilhold, stopper stalkingen ikke der. Den ændrer bare karakter, uden at politiet gør mere.

Podcasten er ikke en afslutning på fortællingen. I foråret 2022 skal Thomas for fjerde gang stå overfor en dommer. Så selv når man har lyttet til det sidste afsnit, er der ikke en afslutning. Det gør podcasten aktuel, og hvis man vil, kan man stadig følge med i fortællingen og hvordan den afsluttes.

For stor fortælling

Som nævnt, er serien på bare fire afsnit, med det længste afsnit på 35 minutter. For mig er det for kort tid til en podcast, der både vil fortælle en historie, samtidig med at den undersøger, hvad der ligger bag et så stort fænomen som stalking.

Du kan høre Forfulgt – af Danmarks største stalker færdig på en lang gåtur eller en tur på stranden. Jeg synes godt, den kunne bære mere end fire afsnit. Havde man lavet længere afsnit, kunne der være blevet gået mere i dybden med både fortælling og fænomenet.

LÆS OGSÅ: Månedens tip: Gode true crime podcasts

Jeg mangler mere ved fortællingen. Forfulgt – af Danmarks største stalker er en så vigtig og bemærkelsesværdig historie, at jeg som lytter vil vide det hele, men jeg får det ikke. I en true crime podcast skal der selvfølgelig være en balancegang, og tages hensyn til de involverede parter. Lige med denne podcast bliver jeg som lytter ikke førsteprioritet, det gør de involverede. Muligvis fordi folkene bag podcasten kender de involverede mere end som bare kilder.

Forfulgt – af Danmarks største stalker er ikke i sig selv en fænomenal podcast. Fortællingen om Thomas er det, der gør podcasten god. Der er andre små lydbidder, som er gode og som fungerer rigtig godt. Overordnet set står man som lytter tilbage og mangler noget.

Fakta om ‘Forfulgt – af Danmarks største stalker’

  • Vært: Irene Nørgaard
  • Varighed: 4 afsnit
  • Land: Danmark
  • Producent: TV2 Østjylland
  • Streamingtjeneste: Apple Podcast, Spotify og Podimo

LÆS OGSÅ: 5 podcasts du skal høre, hvis du nyder autentiske fortællinger

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Spiralkampagnen’ er et mørkt kapitel i Danmarkshistorien

Total
3
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like