Anmeldelse: ‘De Mystiske Dyr’ er en underholdende podcast for personer i alle aldre

Cover for podcasten De Mystiske Dyr
Foto: De Mystiske Dyr/Apple Podcasts

Bliv klogere på alverdens ukendte væsner med kryptozoolog Mikala Rosenkilde i podcasten ‘De Mystiske Dyr’.

En dansk podcast, der er strøget til tops på Apples podcast-lister, er De Mystiske Dyr, som bliver skrevet og lavet af forfatteren Mikala Rosenkilde. Hun har også skrevet novellesamlingen Legetøj og romanen Kongamato, som også er fyldt med fabeldyr.

LÆS OGSÅ: Fascinerende fortællinger fra fortiden: 6 heftige historiepodcasts

Rosenkilde har studeret dyreadfærd, og er nu amatør kryptozoolog (hvilket henviser til en person, der forsker i dyr, som ikke burde findes). I sin podcast tager hun lytteren med på en spændende rundrejse i de mange sære væsner, der befolker de mere ufremkommelige og hemmelige steder i vores verden.

En god blanding af væsner

Der er selvfølgelig afsnit om kendte væsner som Loch Ness Uhyret, Den Afskyelige Snemand og Bigfoot, men podcasten inkluderer også mere ukendte væsner.

Der er f.eks. pungulven, som blev udryddet, men som måske stadig lever et sted i den Australske vildmark. Eller Mokele-Mbembe, den dinosaurlignende kæmpeøgle i Congos floder. Og den uhyggelige Nandibjørn, der siges at leve i Østafrika, og er kendt for at terrorisere landsbyerne. Samt en hel masse andre, som det vil fylde for meget at skrive her.

Dan din egen mening på et oplyst grundlag

Rosenkilde skriver selv teksten til podcasten og blander sin tekst med øjenvidneberetninger, zoologiske facts og hendes egne betragtninger. Det hele er i et let forståeligt sprog, så man behøver ikke have fået 12 i biologi for at kunne følge med.

LÆS OGSÅ: 5 podcasts du kan stresse af med i julen

Selv jeg, der ellers ved rigtig meget om kryptozoologi fra en barndom tilbragt i studiet af denne hobby, fandt nye og spændende ting i podcasten.

Mit personlige favoritafsnit er nok dobbeltafsnittet om El Chubacabra, Gedesugeren, som er et mexicansk monster, der suger blod af dyr. Der er mange, mange rapporter om møder med dette væsen, og Rosenkilde tager sig god tid gennem de to afsnit til at fortælle en masse gode historier om monstret… eller dyret… eller hvad det nu er.

LÆS OGSÅ: Top 5: Podcasts du kan lytte til i en travl hverdag

For man finder ingen definitiv afgørelse i denne podcast. Rosenkilde overlader det til os selv at træffe beslutningerne om, hvorvidt de mystiske dyr nu findes, eller bare er rapporteret forkert.  Hun fremlægger blot facts og lader lytteren selv om at bestemme.

En podcast for alle aldre

Fordi afsnittene bliver læst højt, er podcasten ikke på nogen måde skræmmende, så selvom man måske er lidt bange for ukendte dyr eller monstre, så kan man faktisk roligt lytte med. Rosenkilde har en god og tryg stemme, som lader lytteren slappe af og lære noget nyt.

LÆS OGSÅ: Guide: De bedste episoder af Mørkeland

Hele første sæson ligger på din foretrukne podcast-app, og anden sæson er blevet lovet til at begynde næste år. En glimrende dansk podcast, som snildt kan hamle op med mange af de internationale af slagsen.

Jeg giver De Mystiske Dyr 5 ud af 6 hjerter. Det eneste, man kan sætte fingeren på er det rent tekniske, for oplæsningen indeholder af og til et par outtakes, som man godt kan komme til at fnise lidt af.

Info om De Mystiske Dyr

  • Produktion: Egenproduktion
  • Antal afsnit: 18
  • Varighed: 25-35 min pr afsnit
  • Streamingtjenester: Podimo, Spotify og Apple podcasts
  • Land: Danmark
  • Premieredato: 12. august 2021 (sæson 1)

LÆS OGSÅ: Fra hygge i strikkeskuret til samfundets mørkeste afkroge: De nyeste og mest populære podcasts på Podimo

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘En helvedes fortid’ er en hudløs ærlig fortælling

Total
14
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like