Anmeldelse: ’Bagstiv – Sidste censurfri zone’ sætter gang i lattermusklerne

bagstiv sidste censurfri zone cover
Bagstiv – Sidste censurfri zone / Foto: Podtail

‘Bagstiv – Sidste censurfri zone’ tilegner en plads til de forbudte tanker, de fleste af os ikke tør at sige højt, igennem en morsom lytteroplevelse.

Komikerparret Uffe Holm og Torben Chris har skabt en podcast, der er dedikeret til deres livsrefleksioner på ’dagen derpå’. Podcasten hedder Bagstiv – Sidste censurfri zone og handler om at lade gårsdagens bajere tale for sig selv.

Hver uge sætter værterne sig sammen og reflekterer over ugens berøringer, mens deres promille langsomt aftager. Men hvis du er en sart lytter, som ikke bryder sig om kontroversielle holdninger og forældede meninger, så er det ikke sikkert, at podcasten er for dig.

Far er træt

Essensen med podcasten er, at man er ansvarsfri for sine udtalelser, da det er den bagstive tilstand, der taler. Og igennem podcastens ugentlige episoder deler værterne flittigt ud af deres tanker om verdens forandringer, de sommetider ikke kan følge med i. De klager om alt fra kønsneutrale lyskryds til verdens mangel på billig dressing til deres pommes fritter.

Men selvom værternes holdninger kan hørme af mangel på forståelse, så er det umuligt som lytter ikke at trække på smilebåndet. De minder uhyggeligt om en træt far ved middagsbordet, som deler sine politiske refleksioner efter en øl for meget. Men på en underholdende måde, der ikke får en til at krumme med sine tæer. Og tro det eller ej, men sommetider er det ikke kun pis og papir, der kommer ud af værternes munde.

LÆS OGSÅ: 5 podcasts til dig, der elsker fodbold

Yderligere går komikerparret ikke op i faktuelle argumenter eller politisk korrekthed, mens de taler med alkohol i blodet. Umiddelbart kan det lyde problematisk, at værterne taler, før de tænker uden research eller nyttig baggrundsviden. Men faktisk fungerer det som et friskt pust væk fra verdens forandringer, der kan virke opgivende at orientere sig om.

Værterne giver plads til andres holdninger, der ofte bliver rullet øjne af, mens de dyrker princippet om, at der skal være plads til alle. Og med hjemmelavede jingles og sjove indslag oveni resulterer konceptet i en fuldkommen lytteroplevelse.

Ingen kritik fra lyttere, tak

Normalt tager nye podcastproduktioner imod kritik med kyshånd, men Bagstiv – Sidste censurfri zone kunne ikke være mere ligeglad med, hvad du tænker. Faktisk nævner værterne af flere omgange, at de ikke orker udefrakommende kritik, da de ikke magter flueknepperiet, der tit tider følger med.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Ubegribeligt’ sætter tankerne i gang

Ikke nok med at det er nye boller på suppen, så er det fedt, at podcasten gør oprør mod ligegyldige detaljer. Værterne er der bare for at have det sjovt på gammeldags manér. Alligevel må jeg indrømme, at jeg blev bekymret for Uffe Holms rolle som vært i starten, da hans grænseløshed har fået ham i fedtefadet før.

At sætte en mand med specielle holdninger i en løs podcastpræmis kan kun være en katastrofe. Men med Torben Chris i selskabet, kommer Holms udtalelser til udtryk på en måde, der ikke virker stødende. Det, som kunne have resulteret i ufølsomme bemærkninger, bliver en kammeratlig oplevelse for lytteren, man faktisk nyder. I de forkerte hænder kunne podcasten have endt i et diskriminerende rod, men det er ikke tilfældet med Bagstiv – Sidste censurfri zone.

LÆS OGSÅ: Månedens tip: Gode podcasts om historie

Yderligere har værterne ikke behov for en bragende lydproduktion til at vedligeholde deres lyttertal. Deres evne til at beskæftige et helt publikum med kun en mikrofon i hånden sætter præg på episodernes kvalitet. Man skulle hvert fald ikke tro, at det er værternes første omgang med podcastfænomenet, da de udfører et fantastisk stykke arbejde.

Det viser bare, at podcasts ikke behøver et helt lydcirkus for at få en plads på hitlisterne.

Jeg kunne ikke stoppe med at grine

Efter at have hørt en episode af Bagstiv – Sidste censurfri zone må jeg erkende, at det nok ikke er sidste gang, at jeg lytter med. Værterne har formået at give de kontroversielle meninger et hjem, mens de i fællesskab griner over, hvor gamle de er blevet.

Og uanset hvor samfundsvågen man er, så kan man ikke løbe fra, at podcasten er tiptop underholdning. Alligevel kan værternes vilde udtalelser virke stødende for lytteren med de sarte ører, hvilket komikerparret er klar over. De påpeger nemlig selv, at hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, så kan man altid slukke for deres pladder.

LÆS OGSÅ: 3 gode grunde til at lytte til podcasts

Når det så er sagt, er det sjældent, at jeg har grint så meget med en podcast i ørene. Bagstiv – Sidste censurfri zone er absolut ikke en podcast, du skal høre i offentligheden, medmindre du vil have nogle blikke med på din vej.

Jeg giver Bagstiv – Sidste censurfri zone 6 ud af 6 stjerner, da værterne formår at skabe en morsom podcast, der efterlader lytteren med et smil på læben. Jeg bliver ved med at vende tilbage for at få et godt grin, og komikerparret har ikke skuffet mig endnu med deres venskabelige jargon.

Fakta om ‘Bagstiv – Sidste censurfri zone’

  • Tilrettelæggelse: Uffe Holm og Torben Chris
  • Antal episoder: 15
  • Varighed: ca. 1 time
  • Dansk streamingtjeneste: Apple Podcast og Spotify
  • Land: Danmark
  • Produktionsår: 2022

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Podcast anbefaler: 3 podcasts du skal høre i juli

LÆS OGSÅ: 5 podcasts til dig, der interesserer dig for business

Total
20
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like