Anmeldelse af ’Den Korte Podcast’ episode 1+2: “Kirsten Birgit-karakteren virker bedst på lyd”

Foto: Klaus Vedfelt

Efter en serie på TV 2 Play og et teaterstykke er duoen endelig tilbage i et fast ugentligt format, hvor de virker bedst. På lyd.

Den forhenværende seniorkorrespondent på Radio24syv, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, og hendes ukendte kollega Rasmus Bruun er tilbage i en ny podcast. Navnet er Den Korte Podcast og den handler om … ja, det vides faktisk ikke helt.

Kirsten Birgit vil tage Rasmus og deres faste speaker, Allan, med på en rigtig rystesammentur rundt i Europa, da hun har indset, at hun ikke ved noget om sine mangeårige kolleger. Hvor mange børn har Rasmus? Hvad hedder Allan til efternavn?

Rasmus spørger, om de skal udkomme med noget, men det er ikke nødvendigt, fordi Kirsten ”har breaket det”. Hvad det er, hun har ’breaket’, kommer vi ikke nærmere, men Rasmus virker indforstået med, hvad det betyder.

Politisk satire med høj aktualitet

Det er herligt igen at have Kirsten Birgit tilbage i et fast format, der holder sig aktuel med, hvad der er sket den seneste uge. I de to første afsnit kommer vi igennem Brian Mørk, Naser Khader, Morten Messerschmidt, Albert Dyrlund og transkønnede atleter.

Det gode ved Kirsten Birgit er, at hun kalder en spade for en spade. Folk der er imod den politiske korrekthed vil kritisere, at transkønnede atleter i de Olympiske Lege får lov at deltage som det køn, de er “transitioneret” over til. Dette er Kirsten også imod, men hun bliver ikke sur, som man måske ville tro: ”At se den der elendighed med, at man bliver nødt til at skifte køn for at have en chance. Det er da morsomt,” fortæller Kirsten.

Oprevethed bliver til latterliggørelse og dermed en mere underholdende måde at angribe den politiske korrekthed på.

Ligesom ved Den Korte Coronavis, så føles det fortsat som en Kirsten Birgit med lidt nedfilede kløer. Dette er formodentlig, fordi Cilius og Bruun ikke længere har Radio24syv bag sig til at forsvare dem, hvis de skulle komme ud i en shitstorm, som før er hændt. Jeg kan kun håbe, at som afsnittene udkommer, at Kirsten Birgit udfordrer grænsen for det tilladelige i stedet for at sidde komfortabelt lige bag den.

Samspillet mellem karaktererne er fortsat den største styrke

Karaktererne er efter mange år sat så stærkt op, både i forhold til dem selv, men også i hvordan de interagerer med hinanden, så selv en lytter, der aldrig har hørt navnet Kirsten Birgit hurtigt vil nyde samspillet mellem Kirsten, Rasmus og Allan.

Der vil selvfølgelig være referencer til tidligere begivenheder, man ikke vil forstå, men så er det godt, at man i podcast-apps som Spotify eller Apple Podcasts kan høre alt radio og alle podcastepisoder, de har produceret. Alt sammen helt gratis.

Disse tre karakterer, der blot taler sammen om løst og fast, finder jeg mere underholdende end mange komikeres nedskrevet og veludførte jokes og anekdoter. Det er nok den største ros, jeg kan komme med. Uanset hvad denne trio taler om, er jeg underholdt.

Endelig tilbage i lydformatet

Efter at have set Fuld af Danmark på TV 2 Play og Sommeren på Birgitø, så må jeg bare konstatere, at Kirsten Birgit-karakteren virker bedst på lyd.

Kirsten Birgit er altid politisk ukorrekt og grænsesøgende, og det, der kommer ud af hendes mund, er altid sjovt, men når man ser Frederik Cilius i fuld udklædning, så kan man ikke undgå at se, at der er tale om en mand i 30’erne.

Meget af komikken opstår netop i fantasien, hvor man selv danner billederne til det, man hører. For eksempel danner stilhed efter en dum kommentar billeder af fordømmende blikke, der kun bliver sjovere, jo længere stilheden varer ved. Kirsten, der falder over legetøj i begyndelsen af andet afsnit for, at man til slut kan høre noget rumstere i baggrunden efterfulgt af et vredt ”For helvede!”.

Hvad så nu?

Lyttere af Cilius og Bruuns tidligere podcast Den Korte Coronavis kan måske huske Kirsten Birgits projekt om en politisk bivuak, hvor alle kan mødes og være enige i, hvad hun mener (En slet skjult reference til Lars Lykke Rasmussens nye parti). Dette er muligvis det, Kirsten har ’breaket’, og hvad det rent faktisk indeholder, kan jeg kun gætte mig til.

Den Korte Podcast er annonceret som en fast ugentlig podcast. Dette er herligt, men det er ikke til at vide, hvor lang tid det vil vare ved. Cilius og Bruun er sammen med medieveteranerne Mikael Bertelsen og Mads Brügger gået sammen og købt sig ind på den fiktive, men nu virkelige R8dio. Det kan meget vel tænkes at Den Korte Radioavis vil genopstå der. Det må tiden vise.

Som tingene er lige nu, kan jeg kun være glad for at få mere Kirsten Birgit og Rasmus Bruun (Og Speaker Allan). Jeg er glad for at kunne se frem til en podcastepisode, der både kan få mig til at grine, få en oversigt over, hvad der rører sig i samfundet, og en stemme til de frustrationer, jeg og mange andre deler, hver uge.

Fakta om ‘Den Korte Podcast’
Udgiver: Cilius//Bruun
Værter: Frederik Cilius, Rasmus Bruun og Allan Gravgaard Madsen
Tjeneste: Spreaker, Spotify, Apple Podcast m.fl.
Afsnit: 3 afsnit (Nyt afsnit hver uge)
Sprog: Dansk

LÆS OGSÅ: 5 af de mest populære podcasts i 2021

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Fuld af Danmark’ er et kærkomment gensyn med savnet radio-duo

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *