5 af de mest populære podcasts i 2021

Foto: Mads og A-holdet/Podimo

Der findes et hav af podcasts at vælge imellem. Er du i tvivl om, hvilke podcasts der egentlig er din tid værd, skal du læse med i denne artikel.

Vi guider dig nemlig til 5 af de mest populære podcasts i 2021 hos podcasttjenesten Podimo. Af den grund kan samtlige af de udvalgte podcasts også lyttes til hos Podimo.

Få første måneds lytning hos Podimo for blot 9 kroner ved at benytte dette link. Du sparer op til 85 % i forhold til den almindelige pris – og så får du adgang til alle titlerne på Podimo i perioden.

For altid, forandret

Foto: Podimo

Den første podcast på vores liste over de 5 mest populære podcasts i 2021 er godt nok relativ ny. For altid, forandret havde premiere på Podimo den 21. april. Alligevel har vi valgt at tage den med i artiklen, da vi fuldt og holdent tror på, at det bliver én af de helt store lytteoplevelser i 2021. Og så kan du jo lige så godt begynde at lytte med allerede nu.

LÆS OGSÅ: Terapi i ørerne: Tre gode psykologi-podcasts, der får dig igennem lockdown

Præmissen for For altid, forandret er kriser og hvordan forskellige mennesker håndterer disse. De omtalte kriser kan have rod i alt fra sorg, tilgivelse, bebrejdelse, vrede, at være ulykkelig o.l. Med åbenhed, humor og tårer sættes der fokus på diverse menneskers personlige historier.

Podcastens vigtigste formål er at tage tyren ved hornene og tale om nogle af de svære emner. Og forhåbentlig kan podcasten være med til at hjælpe folk videre i livet, selvom de har været eller er ramt af en krise.

Mads og A-holdet

Foto: Podimo

Det er hård konkurrence mellem Sara & Monopolet (tidligere Mads & Monopolet) og Mads og A-holdet. Begge programmer formår at tiltrække en del lyttere. Det kan da heller ikke undre nogen, da formålet med begge programmer er at tage et eller flere lytter-dilemmaer op. Herefter skal dagens panel, der skifter fra gang til gang og består af diverse kendte danskere, give deres besyv med, hvordan de ville løse dilemmaet.

LÆS OGSÅ: Nye, friske ungdomspodcasts fra DR Lyd

Selv om du ikke nødvendigvis kan sætte dig ind i det pågældende dilemma, hvilket man ellers ofte kan, så er Mads & A-holdet en podcast-serie, der sætter tankerne i gang, samt giver anledning til diskussion med venner og familie. Derudover er episoderne ofte fyldt med velformulerede argumenter og god humor, hvorfor man i den grad føler sig underholdt.

Fries Meets Guys

Foto: Podimo

Veninderne Nanna og Josephine står i spidsen for Fries Meets Guys, der i en vis grad er en videreførelse af podcasten Fries Before Guys. Den helt store forskel på de to podcasts ligger i, at der i Fries Before Guys var fokus på kvinder, mens Fries Meets Guys i stedet kaster luppen på mænd.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Hvem vil ikke være venner med Kristine Sloth?

Præmissen er dog i høj grad den samme: gennem ærlige samtaler skal der sættes fokus på nogle tabubelagte emner, dilemmaer, klassiske spørgsmål e.l. I Fries Meets Guys forsøger de to veninder at forstå mænd. Dette gøres ved at invitere forskellige personer ind i studiet, og have en åben samtale om, hvad der end rører sig for vedkommende.

Podcasten er god lytning for både mænd og kvinder. For vi tvivler på, at de fleste ikke enten kan relatere eller lære af podcasten. Og så må vi bare sige, at Nanna og Josephine er gode til at få én til at føle sig komfortabel, selvom det til tider er svære emner, der bliver taget op.

True Story

Foto: Podimo

True Crime er nok et af de mest populære emner lige for tiden, uanset om der er tale om film, serier, bøger eller podcasts. Vi er vist alle blevet klar over, hvor mange rædselsvækkende forbrydelser der bliver begået over hele verden.

I True Story sættes der dog fokus på de danske kriminalhistorier. Dette er blot med til at gøre podcasten endnu mere opslugende. Hvert afsnit varer omkring 25 til 45 minutter, så du kan sagtens nå igennem et afsnit på en gåtur, handleturen, på vej til arbejde etc. True Story benytter ofte mere end ét afsnit per emne, hvorfor du får lov til at dykke ned i hele sagen.

LÆS OGSÅ: De fem bedste krimiforfattere du ikke kommer udenom

Hvis du ikke kan få nok, kan du også lytte til True Story Exclusive, når du har hørt podcast-serien færdig hos Podimo.

Styr på historien

Foto: Podimo

Hvis du er en rigtig historienørd eller blot ønsker at blive klogere, bør du lytte til Styr på historien. Dette er en gennemført podcast, der tager dig med på en vidensrejse. Om du er til historiske personer, regimer, afgørende begivenheder i historien, udbredte sygdomme m.fl., er der noget at lytte til for dig. Du vælger naturligvis selv, om du vil lytte til alle afsnittene eller kaste dig ud i én sæson eller ét afsnit.

LÆS OGSÅ: Lær om seje kvinder gennem historien med Podimo

Styr på historien er bygget op på en sådan måde, at hver sæson har en overordnet vinkel, men at hvert afsnit dykker ned i forskellige aspekter. F.eks. kaster den nye femte sæson lys på katastrofale sygdomme gennem verdenshistorien. Du kan således både blive klogere på opståen og spredning af pest, kolera, kopper, syfilis m.fl.

Af gode podcasts med historisk udgangspunkt kan der også anbefales Kvinde kend din historie, Verdens værste år, Hitlers æselører, Historieselskabet m.fl.

Podimo

Din personlinge podcast-app
  • Hundredvis af eksklusive podcast – kun tilgængeligt på Podimo
  • Nemt at finde og følge de bedste podcasts
  • Playlistes med anbefalinger fra vores redaktion
  • Ubegrænset lytning
  • Personligt bibliotek

…og meget meget mere.

LÆS OGSÅ: De bedste af de nye: 3 podcasts du skal høre

LÆS OGSÅ: Så du dem? 5 film og serier der gav os de største øjeblikke

Total
1
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like