3 true crime podcasts, der får det til at løbe koldt nedad ryggen

Her er en guide til tre uhyggelige true crime podcasts, hvor virkeligheden desværre er så uhyggelig, at den overgår dine værste mareridt.

True crime genren er suverænt blandt de mest populære, når det kommer til podcast. Det er samtidig også en af de mest kontroversielle. Et tilbagevendende dilemma, der ofte diskuteres er, hvorvidt underholdningsværdien overskygger etikken i at respektere såvel ofre som pårørende til ofrene i de tragiske og ofte meget bestialske sager om virkelige forbrydelser.

LÆS OGSÅ: De fem bedste krimipodcasts lige nu

Det er et ganske reelt dilemma, men omvendt kan man også spørge sig selv, om det er bedre at vende den anden kind til, og dermed lade som om, at der ikke foregår forfærdelige ting i verden, der overgår, hvad der f.eks kommer ud af drømmefabrikken Hollywood?

Udover at jeg blankt må erkende, at jeg finder genren true crime enormt spændende, så er jeg personligt mest motiveret af at få svar på spørgsmålet om, hvorfor nogle mennesker begår meget umenneskelige handlinger? Og hvis en true crime podcast kan hjælpe med at gøre mig bare lidt klogere på området, og i bedste tilfælde måske endda bistå i opklaringen af uopklarede sager, så kan jeg sagtens retfærdiggøre for mig selv at lytte til dem.

LÆS OGSÅ: 5 af de mest populære podcasts i 2021

Dermed ikke sagt, at det ikke kan være hård kost at tilbringe flere timer på at lytte til de mest grumme sager om rendyrket ondskab.

Her er tre podcast du kan lytte til på Podimo, som helt sikkert kan få dit hjerte op i halsen:

Hunting Warhead

Foto: Podimo

Ingen sager er værre end dem, hvor det går ud over uskyldige børn.  I CBC podcasten Hunting Warhead udforsker værten Damon Fairless en uhyggelig sag, hvor en norsk journalist og politiet lykkedes med at fælde pædofile bagmænd, der står bag flere af de største hjemmesider med groft børnepornografisk materiale på det mørke net.

I podcasten interviewes både gerningsmanden Benjamin Faulkner, der går under navnet Warhead, samt hans familie. Derudover interviewes familier til ofre og gerningsmænd.

LÆS OGSÅ: Tæt på forfatteren: Chris Carter

Selvom det er grufulde forbrydelser, der beskrives og henvises til i podcasten, og jeg bestemt vil advare dig, hvis du er alt for sart, så er det samtidig en af de mest spændende, oplysende og professionelle true crime podcasts, jeg har hørt længe.

Lyt til Hunting Warhead og få Podimo i 3 måneder for kun 59 kr. Læs mere og bliv kunde her

Sword and Scale

Foto: Podimo

Ligesom Hunting Warhead er podcast serien SWORD & SCALE absolut heller ikke for sarte sjæle. Her bliver man ikke sparret for grafiske detaljer i de over 180 afsnit fordelt over otte sæsoner. I alle afsnit tages der udgangspunkt i virkelige forbrydelser, som spænder fra seriemorder sager, forsvindingssager og forbrydelser med forbindelse til det mørke net.

LÆS OGSÅ: De fem bedste krimiforfattere du ikke kommer udenom

Det er muligt at høre enkeltstående afsnit i ikke kronologisk rækkefølge, så du behøver altså ikke frygte, at du bliver hooked og dermed SKAL høre næsten tohundrede afsnit.

Lyt til SWORD & SCALE og få Podimo i 3 måneder for kun 59 kr. Læs mere og bliv kunde her

The Dating Game Killer

Foto: Podimo

Sagen om seriemorderen Rodney Alcala, den såkaldte Dating Game Killer, er en af de mere forstyrrende fortællinger. Det er ikke just fordi vi er i underskud på historier om spektakulære seriemordere. Men det er ikke tit, vi hører om seriemordere, der har været med i et dating program.

Det er tilfældet for Rodney Alcala, der imellem hans myrderier optrådte i programmet the Dating Game i 1978, hvoraf han fik sit lidet flatterende øgenavn.

LÆS OGSÅ: Bonusviden og bagland: De officielle podcast-kompagnoner til tre serie-mesterværker

Rodney Alcala er på grund af hans narcissistiske og sociopatiske personlighed blevet sammenlignet med den endnu mere kendte og berygtede seriemorder over dem alle: Ted Bundy

Rodney Alcala blev i 2016 dømt til døden for hans forfærdelige forbrydelser.

Lyt til The Dating Game Killer og få Podimo i 3 måneder for kun 59 kr. Læs mere og bliv kunde her

Podimo

Din personlinge podcast-app
  • Hundredvis af eksklusive podcast – kun tilgængeligt på Podimo
  • Nemt at finde og følge de bedste podcasts
  • Playlistes med anbefalinger fra vores redaktion
  • Ubegrænset lytning
  • Personligt bibliotek

…og meget meget mere.

Læs også: Danske ‘Lysår’ starter verdensomspændende COVID-19-antologi med det fineste lille brag af en kortfilm

Læs også: Vi Elsker Streaming anbefaler: 3 podcasts du skal høre i maj

Total
27
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like