3 ting, vi ikke vil høre i en podcast

Foto: Tommy Lopez/Pexels.com

En podcast kan være en lise for både ørerne og for sjælen. En god vært, spændende gæster og en skarp produktion kan give saft, kraft og næring til de små grå hjerneceller og enten underholde eller udvikle dig.

Men det hele kan blive ødelagt af bittesmå detaljer, som skæmmer det samlede udtryk. Og dét gælder altså både de gratis og betalte podcasts.

Her får du tre ting, vi bare ikke har lyst til at lytte til i en podcast, når vi først sætter lyttebøfferne på ørerne.

Susen, skrat og tindåsesnak

Af og til får man en podcast i ørerne, hvor det lyder, som om det hele er optaget enten til søs på en dampende kutter eller med optageudstyr, som er mere end 100 år gammelt. Det knaser, skratter og suser, og det tager hele opmærksomheden.

Det skærer i ørerne, og helt banalt er det utroligt, hvis ikke man som podcaster lige lytter sine ting igennem, før man sender dem ud. Så ville man da selv kunne have redigeret det værste væk – eller måske helt optage forfra med mindre sus.

LÆS OGSÅ: Vi anbefaler: 5 podcasts du skal høre i januar

Der er også dem, der har gæster, som ikke har nær den samme kvalitet af mikrofon, som værten sædvanligvis selv har. Så lyder det, som om de taler i en blikdåse, og det runger metallisk, som var det en tidlig sci-fi-film med elendige lydeffekter. Som om nogen åbnede R2D2, fjernede al indmaden og så talte ned i den tomme skal. Det dur ikke.

Tyggegummi, gnasken, slubren og smasken

Jeg forstår sådan set godt, hvis man af og til tænker, man har brug for et stykke tyggegummi eller en lakridspastil. Måske får man en vigtig gæst i sin podcast, og så vil man gerne bare dufte fresh ud af munden. Men få da lige tyggegummiet ud, inden optagelsen begynder, så vi andre ikke skal lægge øre til sådan en omgang smasken.

Eller den helt misforståede hygge, som nogle tror opstår, når man lige slubrer lidt af en kop kaffe. Lad gå, hvis det er et program, der tester forskellige former for drikke eller mad, men ellers er det ufatteligt generende og egentlig også voldsomt ubehøvlet at spise for åben mikrofon.

LÆS OGSÅ: Fra hygge i strikkeskuret til samfundets mørkeste afkroge: De nyeste og mest populære podcasts på Podimo

Det er jo en ærlig sag at være sulten eller tørstig, men hvis du vil have folk til at lytte til dine udgydelser, må du altså være i stand til at skille tingene fra hinanden, så du lærer dig selv så meget disciplin, at du kan strukturere din tid godt nok til, at du kan spise og drikke på andre tidspunkter, end du optager din podcast.

Det lyder egentlig ikke så svært, gør det? Det er det heller ikke.

Falske anbefalinger af reklameprodukter

Fedt for dig, du har fået en sponsor til din podcast. Så slipper vi måske også for at høre helt så meget tiggeri til din Patreon eller 10’er-konto. Men der er jo ingen, der pludselig tror på, at Fitness-Frederik har fået gevaldig smag for flæskesvær eller for McDonalds-mad, så tænk dig nu lige om, før du bare hiver den første den bedste sponsor ind, som slet ikke passer til dit brand.

LÆS OGSÅ: 3 podcasts til dine tømmermænd

Det eneste, du – og din ivrige, men ikke helt perfekt matchende sponsor – får ud af det, er en helt igennem tungtvejende modvilje og en ulyst til at købe præcis de produkter. Simpelthen fordi hvis man er så lad, at man vil reklameres for til den helt forkerte målgruppe, så gider jeg ikke være i det produkts målgruppe. Basta.

Det kan også af og til munde ud i helt malplacerede og alenlange forklaringer om, hvor helt utroligt, vidunderligt blød værten er blevet af at bruge et gennemsnitligt creme-produkt fra en noname-producent.

Det er ofte en producent, der højst sandsynligt skaber sine produkter ved at samle væske fra et russisk kalkbrud, og så er det jo altså svært gennemskueligt og irriterende falsk, hvis podcastværten sidder og lovpriser dette helt fantastiske produkt med rester fra et kalkbrud som den primære ingrediens.

Lad være! Medmindre du er politiker, har du formentlig brug for din troværdighed, så lad være med at distribuere og sælge den for laveste bud. Det kommer kun dårligt igen.

LÆS OGSÅ: Ny true crime-podcast: Søster optrevler historien om mordet på sin bror

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Børnene på psyk’ er en utrolig fin og udramatisk produktion på trods af det tunge emne

Total
2
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like